O Campus Terra de Lugo, promovido pola Universidade de Santiago de Compostela, nace como resultado do acordo entre a USC e a Secretaría Xeral de Universidades, dependente da Consellería de Educación, Ciencia, Universidades e Formación Profesional da Xunta de Galicia, coa intención de transformar o campus de Lugo nun referente científico e social nos ámbitos de coñecemento vinculados á sustentabilidade económica, social e medioambiental do uso da TERRA.
PICTERRA
Actualidade
Unha nova vaga de seminarios e cursos chega a Lugo en abril da man do Plan Formativo do Campus Terra
Trátase de preto dunha decena de actividades centradas nos ámbitos que abarca este campus de especialización da USC
Ler máis
BIO_MARTERRA impulsa unha xornada divulgativa sobre bioestimulantes elaborados a partir de algas mariñas
Será o 24 de abril e a inscrición pode formalizarse en liña
Ler máis
Especialistas da EAEVE presentan un informe favorable para a renovación da acreditación europea de Veterinaria
A comitiva desprazada a Lugo considera que a Facultade cumpre coa maioría dos requirimentos e salienta a ausencia total de deficiencias relevantes
Ler máisÚltimas entradas no Blog
Guadalupe Nava: «A adaptación natural das especies é un proceso lento en comparación coa rapidez coa que os patróns climáticos están a cambiar»
Guadalupe Nava, investigadora predoctoral no Campus Terra, revela as claves da súa investigación sobre a evolución e adaptación dos bosques tropicais ao cambio climático
Ler máis
Santiago Pereira: «Galicia preservou unha serie de recursos xenéticos cunha singularidade que se reflicte na calidade dos produtos finais»
Santiago Pereira, Catedrático de Produción Vexetal no Campus Terra e codirector da Cátedra do Pan e do Cereal, centra o seu labor investigador na mellora xenética de especies vexetais
Ler máis
Carlos Herrero: «O desenvolvemento do sector primario en Galicia pasa por elaborar produtos de calidade»
Carlos Herrero, Catedrático e docente no Campus Terra, reflexiona sobre o papel que xoga a química analítica na calidade e autenticidade dos alimentos
Ler máis