Créditos ECTS Créditos ECTS: 6
Horas ECTS Criterios/Memorias Clase Interactiva: 0.6 Total: 0.6
Linguas de uso Castelán, Galego
Tipo: Prácticas Máster RD 1393/2007 - 822/2021
Departamentos: Microbioloxía e Parasitoloxía, Química Analítica, Nutrición e Bromatoloxía, Zooloxía, Xenética e Antropoloxía Física, Anatomía, Produción Animal e Ciencias Clínicas Veterinarias, Enxeñaría Agroforestal, Produción Vexetal e Proxectos de Enxeñaría, Economía Aplicada
Áreas: Microbioloxía, Química Analítica, Tecnoloxía de Alimentos, Xenética, Produción Animal, Enxeñaría Agroforestal, Enxeñaría Cartográfica, Xeodésica e Fotogrametría, Produción Vexetal, Proxectos de Enxeñaría, Economía Aplicada, Economía, Socioloxía e Política Agraria
Centro Escola Politécnica Superior de Enxeñaría
Convocatoria: Prácticas en Empresas de Grao e Máster
Docencia: Con docencia
Matrícula: Matriculable
Realización de prácticas externas en empresas e institucións co obxectivo de coñecer a realidade das oportunidades laborais do título e adquirir unha primeira experiencia profesional nun posto de traballo.
A diversidade e o elevado número de acordos existentes dificultan a síntese dos contidos das prácticas que realizará cada alumno. Os contidos de cada práctica poden ser tan diversos como os contidos do propio Máster.
No caso de querer obter unha especialidade, o contido da práctica externa debe estar relacionado coa especialidade elixida.
Dadas as peculiaridades desta materia, é imposible especificar unha bibliografía xeral válida para todos os tipos de prácticas a realizar. En xeral, non se considera necesario especificar a sección de bibliografía no formulario de solicitude de prácticas externas. Se é necesario, a bibliografía do prácticum podería indicarse no devandito formulario de solicitude.
Comp01. CG1 - Capacidade para planificar, organizar, dirixir e controlar os sistemas e procesos produtivos desenvoltos no sector agrario e na industria agroalimentaria, nun marco que garanta a competitividade das empresas sen esquecer a protección e conservación do medio ambiente e a mellora do desenvolvemento sostible do medio rural. TIPO: Competencias
Comp02. CG2 - Capacidade para deseñar, proxectar e executar obras de infraestrutura, os edificios, as instalacións e os equipos necesarios para o desempeño eficiente das actividades produtivas realizadas na empresa agroalimentaria. TIPO: Competencias
Comp03. CG3 - Capacidade para propor, dirixir e realizar proxectos de investigación, desenvolvemento e innovación en produtos, procesos e métodos empregados nas empresas e organizacións vinculadas ao sector agroalimentario. TIPO: Competencias
Comp04. CG4 - Capacidade para aplicar os coñecementos adquiridos para a solución de problemas propostos en situacións novas, analizando a información proveniente do entorno e sintetizándoa de forma eficiente para facilitar o proceso de toma de decisións en empresas e organizacións profesionais do sector agroalimentario. TIPO: Competencias
Comp05. CG5 - Capacidade para transmitir os seus coñecementos e as conclusións dos seus estudios ou informes, utilizando os medios que a tecnoloxía de comunicacións permita e tendo en conta os coñecementos do público receptor. TIPO: Competencias
Comp06. CG6 - Capacidade para dirixir ou supervisar equipos multidisciplinares e multiculturais, para integrar coñecementos en procesos de decisión complexos, con información limitada, asumindo a responsabilidade social, ética e ambiental da súa actividade profesional en sintonía co entorno socioeconómico e natural na que actúa. TIPO: Competencias
Comp07. CG7 - Aptitude para desenvolver as habilidades necesarias para continuar a aprendizaxe de forma autónoma ou dirixida, incorporando a súa actividade profesional os novos conceptos, procesos ou métodos derivados da investigación, o desenvolvemento e a innovación. TIPO: Competencias
Comp29. CE22 - Capacidade de realización de prácticas externas no ámbito profesional da Enxeñaría Agronómica e de realizar unha memoria das actividades realizadas durante unha estadía externa, adquirindo coñecementos sobre a realidade das saídas laborais da titulación e tendo unha primeira experiencia profesional nun centro de traballo. TIPO: Competencias
Comp30. CEAI01 - Coñecementos acaídos e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en abastecimento e depuración de augas TIPO: Competencias
Comp31. CEAI02 - Coñecementos acaídos e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en dirección de proxectos. TIPO: Competencias
Comp32. CEAI03 - Coñecementos acaídos e capacidade para desenvolver e aplicar a tecnoloxía propia en enerxías renovables. TIPO: Competencias
Comp33. CEAI04 - Coñecementos acaídos e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia na enxeñaría da madeira estrutural. TIPO: Competencias
Con05. 5.1. - Completo coñecemento das técnicas aplicables e métodos de análise, proxecto e investigación e das súas limitacións. TIPO: Coñecementos ou contidos
Con06. 5.3. - Completo coñecemento de aplicación de materiais, equipos e ferramentas, tecnoloxía e procesos de enxeñaría e as súas limitacións. TIPO: Coñecementos ou contidos
H/D05. 3.1 - Capacidade para proxectar, desenvolver e deseñar novos produtos complexos (pezas, compoñentes, produtos acabados, etc.), procesos e sistemas con especificacións definidas de forma incompleta, e/ou conflito, que requiren a integración de coñecemento de diferentes disciplinas e considerar os aspectos sociais, de saúde e seguridade, ambientais, económicos e industriais; seleccionar e aplicar as metodoloxías apropiadas ou utilizar a creatividade para desenvolver novas metodoloxías de proxecto. TIPO: Habilidades ou destrezas
H/D09. 4.3. - Capacidade para consultar e aplicar códigos de boas prácticas e de seguridade de enxeñaría TIPO: Habilidades ou destrezas
H/D16. 7.1. - Capacidade para utilizar distintos métodos para comunicar as súas conclusións, de forma clara e sen ambigüidades, e o coñecemento e os fundamentos lóxicos que as sustentan, a audiencias especializadas e non especializadas co tema, en contextos nacionais e internacionais. TIPO: Habilidades ou destrezas.
Prácticas externas en empresas ou institucións. Titorías individualizadas e colectivas. Traballo por conta propia e estudo independente de os estudantes. Elaboración de memoria de actividades da práctica externa.
As prácticas externas avaliaranse mediante un informe emitido polo titor da empresa / organización, un informe do titor do centro e a memoria das actividades desenvolvidas polo alumno durante as prácticas. A avaliación numérica global das prácticas será realizada polo coordinador de
prácticas externas do Máster.
As competencias avaliadas serán as especificadas no apartado correspondente.
Os estudantes da segunda opción e que repitan, así como os estudantes que reciben unha exención de asistencia, deberán realizar as prácticas externas coas condicións indicadas anteriormente.
Os estudantes que teñan concedida a dispensa de asistencia pola Comisión de Título segundo o disposto no Regulamento de asistencia a clase, deben ter en conta que para aprobar a materia deberán realizar as prácticas externas coas condicións indicadas anteriormente.
Para os casos de realización fraudulenta de exercicios, plaxio ou probas aplicarase o disposto no Regulamento para a avaliación do rendemento académico dos estudantes e a revisión de cualificacións.
Traballo persoal do alumnado por horas:
Estancia externa: 240
Elaboración de memoria de actividades da práctica externa: 10
A comisión do título é a encargada de garantir o correcto desenvolvemento de todos os aspectos relacionados con este asunto. Recoméndase ao estudante que faga un seguimento da información que a comisión de graos fai pública.