Ir o contido principal

A Aula de Produtos Lácteos da USC amplía servizos tecnolóxicos ao sector alimentario cun esterilizador UHT

Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias da USC
Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias da USC
O dispositivo permite procesar alimentos de viscosidade media ou elevada, ao tempo que garante que os produtos conserven as características organolépticas e un valor nutricional semellante ao de alimentos frescos
Lugo

A Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias (APLTA) do Campus de Lugo da USC amplía o catálogo de servizos tecnolóxicos que ofrece ao sector alimentario e nomeadamente ás súas empresas cun equipo de esterilización UHT (Ultra High Temperature) para produtos con viscosidade media e elevada. Esta dotación permite procesar alimentos moi viscosos e tamén aqueles produtos que conteñan partículas ou fibras de pequeno tamaño.

O abano de produtos que pode procesar o esterilizador UHT da APLTA é moi amplo, xa que abrangue desde cremas e purés, iogures con anacos de froita, arroz con leite, sopas de verduras e maionesas, ata marmeladas, caramelos... Asemade, os produtos alimentarios procesados con este equipo manteñen as características organolépticas e o valor nutricional semellante aos produtos frescos, co engadido de que poden ser conservados en temperatura ambiente durante tempo prolongado, co que se evita a utilización de conservantes, segundo explica o técnico superior de I+D da APLTA, José Ángel Carballeira.

Prestacións

O esterilizador UHT co que a Aula de Produtos Lácteos da USC reforza o abano de prestacións e servizos que pode ofrecer ao sector alimentario dispón de catro seccións destinadas a realizar un intercambio térmico e presenta unha sección de mantemento configurable. Cada unha das seccións de intercambio térmico está formada por un intercambiador de calor indirecto que emprega a tecnoloxía de superficie raspada. Durante o tratamento, o produto impúlsase mediante unha bomba helicoidal de velocidade variable a través das diferentes seccións ata completar o ciclo térmico desexado.

Este dispositivo tecnolóxico, engade Carballeira, permite regular automaticamente os parámetros de tratamento como, por exemplo, o caudal de alimentación, as temperaturas acadadas na saída de cada sección de intercambio térmico, os tempos de mantemento, a velocidade de xiro das pas raspadeiras ou a presión do produto no interior do equipo durante o procesamento.

O técnico superior de I+D da APLTA explicada asemade que o deseño dos compoñentes deste esterilizador UHT posibilita un tratamento suave durante todas as fases do proceso, o que minimiza as alteracións na calidade do produto final obtido, permitindo o mantemento das propiedades físicas dos alimentos e a integridade das posibles partículas presentes nos mesmos.

A posta en marcha deste novo servizo permite á APLTA, unha plataforma tecnolóxica mixta da Rede de Infraestruturas de Apoio á Investigación e o Desenvolvemento Tecnolóxico (RIAIDT) da USC reforzar a cobertura de servizos que presta non só para a industria láctea, senón tamén a outras industrias do sector alimentario, tal e como poden ser as empresas ou negocios de pastelería e panadería, ademais do sector de alimentación infantil ou aqueloutras iniciativas empresariais que traballen con produtos vexetais, derivados do ovo ou procesados de froita.

Equipo de esterilización UHT (Ultra High Temperature) da APLTA
Equipo de esterilización UHT (Ultra High Temperature) da APLTA
Os contidos desta páxina actualizáronse o 28.04.2021.