Skip to main content

Persoal experto en nutrición analizará os beneficios ou prexuízos da graxa alimentaria nun curso de verán en Lugo

UNIVERSIDADE DE VERÁN 2011

Un nutrido grupo de expertos de toda España e de Estados Unidos analizarán nun curso de verán en setembro o papel da graxa alimentaria na dieta humana. O seminario desenvolverase no salón de actos da Facultade de Veterinaria de Lugo dirixido por Alberto Cepeda Sáez e Carlos Manuel Franco Abuín. Entre outras moitas, trataranse cuestións relacionadas coa predisposición xenética á obesidade e ás hiperlipidemias, os ácidos grasos trans e o ácido linoleico conxugado e a súa incidencia na saúde, a presenza dos óxidos do colesterol nos alimentos, a influencia da inxesta graxa en diversas enfermidades ou o metabolismo dos ácidos graxos poliinsaturados. Ademais, estudaranse os efectos da graxa alimentaria na prevención e desenvolvemento do cancro, no mantemento da condición cognitiva e na prevención da enfermidade de Alzheimer e na fertilidade masculina e feminina. Presentaranse por último as recomendacións vixentes e documentos de consenso sobre o consumo de graxa alimentaria e explicarase o papel da Axencia Española de Seguridade Alimentaria e Nutrición (AESAN) na prevención das enfermidades derivadas da inxesta inadecuada de graxa. Entre o claustro de relatores figuran docentes das Universidades de Santiago, das Illas Baleares e da Harvard Medical School en Boston; a directora da Fundación Instituto Madrileño de Estudios Avanzados-Alimentación, Manuela Juárez Iglesias; o director de I+D+i de Feiraco, Ismael Martínez Lede; o presidente do comité científico da Sociedade Española de Nutrición e Ciencias da Alimentación, Jesús Román Martínez; e a directora xeral científica de Laboratorios Ordesa, Monserrat Rivero Urgell.

The contents of this page were updated on 07.20.2011.