Skip to main content

O futuro do sector leiteiro en Galicia, a debate nunha xornada do Idega na Escola Politécnica Superior de Lugo

Cartaz da xornada
Cartaz da xornada
César Resch abre ás 9.15 horas un foro no que intervirán Sergio Martínez, de Innolact, José Luis Antuña, de Feiraco, e Francisco San Martín, de Central Lechera Asturiana

A análise da realidade presente e as perspectivas de futuro que lle agardan ao sector leiteiro en Galicia centrarán a temática da xornada de debate ‘O leite en Galicia, e agora que?’, unha sesión de análise e debate promovida polo Instituto Universitario de Estudos e Desenvolvemento de Galicia (Idega) da USC que se desenvolverá este venres, de 9.15 horas a 14.00 horas, no salón de actos da Escola Politécnica Superior do campus de Lugo da USC.

Esta xornada monográfica, de asistencia libre e cuxa inscrición permanece aberta na web do Idega, contará como relatores con destacados representantes dos eidos da investigación, da produción e tamén da industria, tanto daquelas empresas asentadas en Galicia como fóra da comunidade autónoma. O investigador do Ingacal César Resch abrirá a quenda de relatorios cunha exposición introdutoria, na que fará unha presentación do contexto actual no que se atopa o sector leiteiro, ao tempo que disertará sobre as perspectivas existentes. De seguido, o responsable de I+d+i da empresa Innolact, Sergio Martínez ofrecerá a visión que unha empresa innovadora ten do sector leiteiro. O director xeral de Feiraco, José Luis Antuña, e o director xeral de Central Lechera Asturiana, Francisco San Martín, tamén intervirán como relatores no marco desta xornada para ofrecer así a visión destas dúas cooperativas respecto do sector leiteiro, un sector que se atopa fronte a un desafío que está a por en perigo o conxunto do sector e que deixa nunha situación de risco especial os produtores. Ante esta situación, que é motivo de preocupación para toda a sociedade, a USC quere facer a súa particular achega coa celebración da xornada ‘O leite en Galicia, e agora que?. O obxectivo deste foro, no que colaboran diferentes grupos de investigación universitarios vinculados coas cooperativas de produción e transformación, a nova industria leiteira e o instituto para o desenvolvemento tecnolóxico no sector alimentario da Administración autonómica, pasa por favorecer o debate para achegar luz sobre cales deben ser as claves que debe seguir o sector leiteiro para saír con éxito da actual encrucillada na que se atopa.

The contents of this page were updated on 02.25.2016.