Ir o contido principal

Ciclo de Conferencias '100 anos de estudos en Química'

Conferencia de Isabel Medina: 'A Química da Nutrición e a Saúde'

11.05.2022 | 13.00h

Santiago de Compostela
Aula 2.14

A profesora de Investigación do Consello Superior de Investigacións Científicas participa no ciclo de conferencias que conmemoran o centenario dos estudos en Química da USC

Ciclo de Conferencias '100 anos de Estudos de Química'
Ciclo de Conferencias '100 anos de Estudos de Química'

Baixo o título 'A Química da Nutrición e a Saúde', o seu relatorio terá lugar o mércores 11 de maio ás 13.00 horas na Aula 2.14 da Facultade. 

A entrada é libre ata completar a capacidade da sala.

Isabel Medina Méndez

A profesora de Investigación do CSIC é especialista en química e análise de alimentos, particularmente en lípidos mariños, ácidos graxos omega-3 e os seus produtos de oxidación.  Participou en numerosos comités de avaliación da Unión Europea, E.U.A. e Australia e en comités científicos de reunións e de congresos internacionais. Tamén colabora en numerosos proxectos de investigación e contratos con diversas industrias.

Ao longo da súa traxectoria, desempeñou diferentes cargos, como o de   adxunta da Área de Transferencia de Tecnoloxía da ANEP, o de  responsable da área de Biotecnoloxía e da Comisión de Doutoramento en Agriculture and Food Science da Universidade de Florencia, o de  vicepresidenta da Plataforma Europea SeafoodPlus ou o de  vicedirectora do Instituto de Investigacións Mariñas. Dende 2016 é coordinadora nacional da Área de Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos do CSIC. 

Isabel medina recibiu o 1º Premio da Real Academia Galega de Ciencias e  é académica numeraria desta entidade. 

Os contidos desta páxina actualizáronse o 09.05.2022.