Ir o contido principal

O aumento da competitividade centra as xornadas sobre o sector agroalimentario organizadas en Lugo polo Ibader

Un dos relatorios da xornada sobre competitividade no sector agroalimentario organizada polo Ibader
Un dos relatorios da xornada sobre competitividade no sector agroalimentario organizada polo Ibader
A sesión abordou a análise de técnicas para a redución no consumo de auga e enerxía, o tratamento de augas residuais e a valorización dos subprodutos industriais

O Instituto de Biodiversidade Agraria e Desenvolvemento Rural (Ibader) organizou unha xornada dirixida a empresas agroalimentarias, centradas nas técnicas de xestión idóneas para incrementar a competitividade das industrias pertencentes a este sector, un dos de maior peso na economía galega. Empresas lácteas, conserveiras e de alimentación en xeral radicadas en Galicia estarán presentes no encontro. Os relatorios, a cargo de representantes de empresas de asesoramento e enxeñería e responsables do Ibader, centrouse en cuestións como o aforro no consumo de auga e a redución do gasto en enerxía, así como a optimización do tratamento de augas residuais e o aproveitamento de subprodutos industriais, como o emprego dos lodos derivados do proceso de elaboración en forma de fertilizante agrícola. Ademais dos representantes das empresas do sector, a xornada estivo dirixida tamén aos alumnos do máster en Industria e Economía Leiteira que se imparte na Escola Politécnica Superior de Lugo e no que tamén participa o Ibader.

Os contidos desta páxina actualizáronse o 26.03.2012.