Ir o contido principal

Escolares lugueses visitan as novas instalacións da APLTA da USC co gallo do Día Mundial do Leite

Visita de escolares ás instalacións da APLTA da USC
Visita de escolares ás instalacións da APLTA da USC
A xornada ofreceu aos preto de 100 participantes dos colexios Milagrosa e Illa Verde coñecer o proceso de transformación do leite e os beneficios saudables do seu consumo

A Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias da USC celebra este mércores do Día Mundial do Leite 2015, unha efeméride conmemorada en todo o mundo o día 1 de xuño, que é a data establecida pola FAO co propósito de incentivar o consumo de produtos lácteos e de difundir os seus beneficios para a saúde, coa organización diversas actividades e obradoiros nos que participaron arredor dun centenar de escolares de ensino primario nos colexios Milagrosa e Illa Verde da capital luguesa.

O programa de actividades, entre as que se inclúe un percorrido polas distintas dependencias e instalacións da APLTA, charlas e obradoiros orientados á elaboración de queixos e iogures, desenvolverase a partir das 9.30 horas, cando chegou o primeiro grupo de escolares. Esta xornada de portas abertas prolongouse ata as 13.30 horas, un período durante o que os máis pequenos, acompañados de técnicos e persoal da APLTA da USC tiveron a oportunidade de coñecer de primeira man o proceso de transformación do leite e os beneficios saudables que reporta o consumo de lácteos. Programa e percorrido polo centro Os escolares dos centros educativos lugueses que participaron nesta visita ás novas instalacións da Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias da USC percorreron as distintas dependencias da planta piloto e tamén a zona de talleres, onde persoal e técnicos da APLTA da USC ensinou aos máis novos algunhas das claves do proceso de elaboración de los derivados lácteos, como os queixos ou os iogures. A visita, durante a que os nenos e nenas participantes foron distribuídos en diferentes grupos, incluíu ademais unha charla informativa e explicativa sobre a importancia dos produtos lácteos nunha alimentación saudable e súa estreita relación coa saúde e a dieta equilibrada. Asemade, os escolares tamén recibiron información sobre as práctica para unha axeitada conservación dos alimentos. Os alumnos participantes tamén tiveron a posibilidade de degustar queixo crema con chocolate. Ao remate da visita, todos foron agasallados cunha camiseta conmemorativa, un caderno de actividades e unha bolsa de produtos lácteos cedidos polas distintas empresas que patrocinaron esta actividade: CAPSA, Casa Grande de Xanceda, Feiraco e Innolact. Charla informativa sobre os beneficios saudables do consumo de lácteos

Os contidos desta páxina actualizáronse o 03.06.2015.