O Campus Terra de Lugo, promovido pola Universidade de Santiago de Compostela, nace como resultado do acordo entre a USC e a Secretaría Xeral de Universidades, dependente da Consellería de Educación, Ciencia, Universidades e Formación Profesional da Xunta de Galicia, coa intención de transformar o campus de Lugo nun referente científico e social nos ámbitos de coñecemento vinculados á sustentabilidade económica, social e medioambiental do uso da TERRA.
PICTERRA
Actualidade
Unha nova vaga de seminarios e cursos chega a Lugo en abril da man do Plan Formativo do Campus Terra
Trátase de preto dunha decena de actividades centradas nos ámbitos que abarca este campus de especialización da USC
Leer más
BIO_MARTERRA impulsa unha xornada divulgativa sobre bioestimulantes elaborados a partir de algas mariñas
Será o 24 de abril e a inscrición pode formalizarse en liña
Leer más
Especialistas da EAEVE presentan un informe favorable para a renovación da acreditación europea de Veterinaria
A comitiva desprazada a Lugo considera que a Facultade cumpre coa maioría dos requirimentos e salienta a ausencia total de deficiencias relevantes
Leer másÚltimas entradas no Blog
Guadalupe Nava: «La adaptación natural de las especies es un proceso lento en comparación con la rapidez con la que los patrones climáticos están cambiando»
Guadalupe Nava, investigadora predoctoral en el Campus Terra, revela las claves de su investigación sobre la evolución y adaptación de los bosques tropicales al cambio climático
Leer más
Santiago Pereira: «Galicia ha preservado una serie de recursos genéticos con una singularidad que se refleja en la calidad de los productos finales»
Santiago Pereira, Catedrático de Producción Vegetal en el Campus Terra y codirector de la Cátedra do Pan e do Cereal, centra su labor investigadora en la mejora genética de especies vegetales
Leer más
Carlos Herrero: «El desarrollo del sector primario en Galicia pasa por elaborar productos de calidad»
Carlos Herrero, Catedrático y docente en el Campus Terra, reflexiona sobre el papel que juega la química analítica en la calidad y autenticidad de los alimentos
Leer más