Pasar al contenido principal

A Aula de Produtos Lácteos celebra o Día do Leite con obradoiros para escolares

As actividades programadas co gallo deste efeméride desenvolveranse este mércores 1 de xuño, a partir das 9.30 horas. O director Xeral de Gandaría, Agricultura e Industrias Alimentarias, José Balseiros, visitará ás 12.00 horas as instalacións da plataforma tecnolóxica da sede universitaria luguesa

Sede da Aula de Produtos Lácteos da USC
Sede da Aula de Produtos Lácteos da USC

A Aula de Produtos Lácteos e Tecnoloxías Alimentarias (Aplta) do Campus de Lugo da USC celebrará este mércores o Día Internacional do Leite cunha xornada de visitas escolares na que se agarda a participación duns 150 estudantes de ensino primario dos Ceip Negueira de Muñiz, Manuel Mallo Mallo, Menéndez Pelayo e do Colexio Fingoi.

O programa organizado pola Aplta co gallo desta efeméride desenvolveranse en quenda de mañá, a partir d as 9.30 horas, e inclúe diversas charlas informativas, un percorrido guiado polas instalacións deste centro lácteo da USC, así como diversos obradoiros de queixería e de elaboración de iogures. Os escolares que tomen parte nesta actividade lúdica e divulgativa tamén terán a ocasión de participar nunha cata de queixos e tamén recibirán a visita de Maximus, a mascota do Club Baloncesto Breogán.

Visita institucional

O director Xeral de Gandaría, Agricultura e Industrias Agroalimentarias da Consellaría de Medio Rural da Xunta de Galicia, José Balseiros, realizará este mércores, ás 12.00 horas, unha visita institucional á sede da Aula de Produtos Lácteos Tecnoloxías Alimentarias (APLTA) da USC.

O vicerreitor de Organización Académica e Campus de Lugo, Francisco Fraga; a delegada do reitor para o Campus Terra, Elvira López Mosquera, e o adxunto á Vicerreitoría de Organización Académica, Antonio Álvarez, acompañados de técnicos e persoal da APLTA farán un percorrido polas instalacións xunto con José Balseiros, ao que tamén informarán sobre as actividades desenvolvidas na Aula de Produtos Lácteos e sobre o seu potencial no ámbito da I+D+i para achegar valor engadido ao sector produtivo.

 

Los contenidos de esta página se actualizaron el 31.05.2022.