Pasar al contenido principal

O futuro do sector leiteiro en Galicia, a debate na Escola Politécnica Superior de Lugo

José Luis Antuña, na súa intervención no foro celebrado na Escola Politécnica Superior do campus de Lugo
José Luis Antuña, na súa intervención no foro celebrado na Escola Politécnica Superior do campus de Lugo
Investigadores, empresarios e cooperativas presentaron as súas respectivas visións no marco dun foro organizado polo Idega e que citou máis dun centenar de asistentes

A análise da realidade presente e as perspectivas de futuro que lle agardan ao sector leiteiro en Galicia centraron este venres a temática da xornada de debate ‘O leite en Galicia, e agora que?’, unha sesión de análise e debate promovida polo Instituto Universitario de Estudos e Desenvolvemento de Galicia (Idega) da USC e que congregou máis dun centenar de asistentes no salón de actos da Escola Politécnica Superior do campus de Lugo da USC.

Esta xornada monográfica e de asistencia libre contou como relatores con destacados representantes dos eidos da investigación, da produción e tamén da industria, tanto daquelas empresas asentadas en Galicia como fóra da comunidade autónoma. O investigador do Ingacal César Resch abriu a quenda de relatorios deste foro cunha exposición introdutoria, na que fixo unha presentación do contexto actual no que se atopa o sector leiteiro galego, ao tempo que, logo de facer unha analoxía coa realidade irlandesa, avanzou sobre as perspectivas existentes. De seguido, o responsable de I+d+i da empresa Innolact, Sergio Martínez ofreceu a visión que unha empresa innovadora ten do sector leiteiro. O director xeral de Feiraco, José Luis Antuña, e o director xeral de Central Lechera Asturiana, Francisco San Martín, pecharon a quenda de intervencións programadas no marco desta xornada, na que ofreceron aos asistentes a visión destas dúas cooperativas respecto do sector leiteiro, un sector que se atopa fronte a un desafío que está a por en perigo o conxunto do sector e que deixa nunha situación de risco especial os produtores. O director do Idega, o profesor da USC Xaquín Fernández Leiceaga, participou na clasura deste da xornada ‘O leite en Galicia, e agora que?, un foro en cuxa organización colaboran diferentes grupos de investigación universitarios vinculados coas cooperativas de produción e transformación, a nova industria leiteira e o instituto para o desenvolvemento tecnolóxico no sector alimentario da Administración autonómica, a través do que a usc pretende favorecer e impulsar os debates para achegar luz sobre as claves que debe seguir o sector leiteiro para saír con éxito da actual encrucillada na que se atopa.

Los contenidos de esta página se actualizaron el 26.02.2016.