O seu obxectivo é capacitar técnicos superiores para planificar, proxectar, organizar, controlar e dirixir os sistemas e procesos produtivos desenvolvidos no sector agroalimentario, fornecéndolles de competencias para exercer a profesión regulada de Enxeñeiro Agrónomo e manexar os recursos naturais renovábeis de forma racional.
Máster Universitario en Enxeñaría Agronómica
Duración:
2 anos académicos
Código RUCT: 4314243
Número de ECTS: 90
Número prazas: 25
Decano/a ou director/a do centro:
ROSA ROMERO FRANCO
rosa.romero [at] usc.es
Coordinador-a do título:
Santiago Pereira Lorenzo
santiago.pereira.lorenzo [at] usc.es
Linguas de uso:
Castelán, Galego
Universidade coordinadora:
Universidade de Santiago de Compostela
Universidade(s) participante(s):
Universidade de Santiago de Compostela
Data da autorización de implantación do título pola Xunta de Galicia:
Orde do 05/12/2013 (DOG do 20/12/2013)
Data de publicación no BOE:
04/04/2014
Data da última acreditación:
11/07/2017
O obxectivo xeral do Máster en Enxeñaría Agronómica é a formación de técnicos superiores capacitados para planificar, proxectar, organizar, controlar e dirixir os sistemas e procesos produtivos desenvolvidos no sector agroalimentario, incluíndo as infraestruturas e instalacións necesarias para o desempeño eficiente das devanditas actividades produtivas, todo iso nun marco de protección e conservación do medio ambiente e de desenvolvemento e mellora do medio rural.
O alumnado, a través dos seus coñecementos científicos e tecnolóxicos e a súa habilidade creadora, será capaz de deseñar sistemas de aproveitamento económico dos recursos da natureza para obter e transformar alimentos, fibras para tecidos e outros vexetais ou animais útiles para o home. O alumnado capacitarase para o exercicio da profesión regulada de Enxeñeiro Agrónomo e para manexar os recursos naturais renovables de forma racional.
Duración:
2 anos académicos
Código RUCT: 4314243
Número de ECTS: 90
Número prazas: 25
Decano/a ou director/a do centro:
ROSA ROMERO FRANCO
rosa.romero [at] usc.es
Coordinador-a do título:
Santiago Pereira Lorenzo
santiago.pereira.lorenzo [at] usc.es
Linguas de uso:
Castelán, Galego
Universidade coordinadora:
Universidade de Santiago de Compostela
Universidade(s) participante(s):
Universidade de Santiago de Compostela
Data da autorización de implantación do título pola Xunta de Galicia:
Orde do 05/12/2013 (DOG do 20/12/2013)
Data de publicación no BOE:
04/04/2014
Data da última acreditación:
11/07/2017
O obxectivo xeral do Máster en Enxeñaría Agronómica é a formación de técnicos superiores capacitados para planificar, proxectar, organizar, controlar e dirixir os sistemas e procesos produtivos desenvolvidos no sector agroalimentario, incluíndo as infraestruturas e instalacións necesarias para o desempeño eficiente das devanditas actividades produtivas, todo iso nun marco de protección e conservación do medio ambiente e de desenvolvemento e mellora do medio rural.
O alumnado, a través dos seus coñecementos científicos e tecnolóxicos e a súa habilidade creadora, será capaz de deseñar sistemas de aproveitamento económico dos recursos da natureza para obter e transformar alimentos, fibras para tecidos e outros vexetais ou animais útiles para o home. O alumnado capacitarase para o exercicio da profesión regulada de Enxeñeiro Agrónomo e para manexar os recursos naturais renovables de forma racional.
Obrigatorias: 60
Optativas: 18
Prácticas externas 10
Traballo fin de máster: 12
Total: 100
O Máster en Enxeñaría Agronómica oferece as seguintes especialidades:
-Agroenxeñaría
-Enxeñaría da produción de leite
-Vitivinicultura
Para obter a especialidade o estudante deberá cursar as 6 asignaturas optativas de 3 ECTS cada unha (18 ECTS en total) que conforman o módulo de especialidade correspondente, así como realizar as Prácticas Externas (PE) e o Traballo Fin de Máster (TFM) en temáticas relacionadas coa especialidade elixida. O alumno tamén pode obter a titulación sen ningunha especialidade; neste caso poderá escoller libremente as 6 asignaturas optativas que desexe, sen estar obrigado a que sexan do mesmo módulo, así como realizar as Prácticas Externas e o Traballo Fin de Máster en calquera temática acorde co título proposto.
Construcións e infraestruturas agroindustriais
- P4161101
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4 créditos
Xestión de recursos hídricos
- P4161102
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4 créditos
Xestión enerxética nos procesos agroalimentarios
- P4161103
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Ordenación rural
- P4161104
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 3 créditos
Política agraria e desenvolvemento rural
- P4161105
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Sistemas de rego e drenaxe
- P4161106
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 3 créditos
Alimentación animal
- P4161107
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 3 créditos
Mellora xenética animal
- P4161108
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 3 créditos
Obtención e producción de material vexetal
- P4161109
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Sistemas de producción vexetal
- P4161110
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4 créditos
Sistemas de protección integrada
- P4161111
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Tecnoloxías da producción animal
- P4161112
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4 créditos
Enxeñaría das industrias agroalimentarias
- P4161113
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 6 créditos
Tecnoloxía e seguridade alimentarias
- P4161114
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4 créditos
Comercialización e marketing agroalimentario
- P4161115
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 3 créditos
Dirección da empresa agroalimentaria
- P4161116
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4 créditos
Xestión loxística no sector agroalimentario
- P4161117
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 3 créditos
Abastecemento e depuración de augas
- P4161201
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Dirección de proxectos
- P4161202
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Enerxías renovables
- P4161203
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Xestión da calidade agroalimentaria
- P4161204
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Enxeñaría da madeira estructural
- P4161205
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Tecnoloxía da información xeoespacial
- P4161206
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Calidade na producción de leite
- P4161207
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Xestión técnico-económica de explotacións de vacún de leite
- P4161208
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Manexo de pastos
- P4161209
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Morfoloxía e fisioloxía da vaca de leite
- P4161210
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Programas de alimentación de vacún de leite
- P4161211
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Sistemas de produción e organización do traballo
- P4161212
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Deseño e conducción do viñedo
- P4161213
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Deseño e xestión de adegas
- P4161214
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Enoloxía
- P4161215
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Enxeñaría dos procesos da industria enolóxica
- P4161216
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Produción vitícola
- P4161217
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Viticultura de zoas atlánticas
- P4161218
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Practicum
- P4161118
- Obrigatorio
- Prácticas en Empresas de Grao e Máster
- 10 créditos
Traballo Fin de Máster
- P4161119
- Obrigatorio
- Traballos Fin de Grao e Máster
- 12 créditos
Estatística
- G4061104
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Informática
- G4061109
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Fisioloxía Vexetal
- G4061222
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Botánica
- G4061228
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Fruticultura I
- G4061322
- Optativo
- 6 créditos
Cultivos Herbáceos Intensivos I
- G4061323
- Optativo
- 6 créditos
Empresa, Mercado e Cadea Agroalimentaria
- G4061324
- Obrigatorio
- 6 créditos
Xardinería e Paisaxismo I
- G4061326
- Obrigatorio
- 6 créditos
Construción de Aloxamentos Gandeiros
- G4061423
- Optativo
- 4,5 créditos
Sistemas de Produción Gandeira
- G4061425
- Obrigatorio
- 6 créditos
Camiños Rurais e Estruturas de Contención
- G4061442
- Optativo
- 4,5 créditos
Estatística
- G4091101
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Informática
- G4091104
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Fisioloxía vexetal
- G4091206
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Botánica
- G4091207
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Fruticultura I
- G4091304
- Optativo
- Segundo semestre
- 6 créditos
Xardinaría e paisaxismo I
- G4091306
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 6 créditos
Cultivos herbáceos intensivos I
- G4091307
- Optativo
- Primeiro semestre
- 6 créditos
Empresa, mercado e cadea agroalimentaria
- G4091402
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 6 créditos
Construción de aloxamentos gandeiros
- G4091403
- Optativo
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Sistemas de produción gandeira
- G4091405
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 6 créditos
Camiños rurais e estruturas de contención
- G4091411
- Optativo
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Estatística
- G4061104
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Informática
- G4061109
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Cultivos Herbáceos Intensivos I
- G4061323
- Obrigatorio
- 6 créditos
Empresa, Mercado e Cadea Agroalimentaria
- G4061324
- Obrigatorio
- 6 créditos
Electrificación Rural
- G4061328
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Rega e Instalacións Hidráulicas
- G4061329
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Mecanización Agraria II
- G4061330
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Construción de Aloxamentos Gandeiros
- G4061423
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Sistemas de Produción Gandeira
- G4061425
- Obrigatorio
- 6 créditos
Estatística
- G4091101
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Informática
- G4091104
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Cultivos herbáceos intensivos I
- G4091307
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 6 créditos
Electrificación rural
- G4091308
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Mecanización agraria II
- G4091309
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Regas
- G4091310
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Mecanización Agraria
- G4091324
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Empresa, mercado e cadea agroalimentaria
- G4091402
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 6 créditos
Construción de aloxamentos gandeiros
- G4091403
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Sistemas de produción gandeira
- G4091405
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 6 créditos
Estatística
- G4061104
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Informática
- G4061109
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Fisioloxía Vexetal
- G4061222
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Zootecnia
- G4061321
- Obrigatorio
- 6 créditos
Empresa, Mercado e Cadea Agroalimentaria
- G4061324
- Obrigatorio
- 6 créditos
Electrificación Rural
- G4061328
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Rega e Instalacións Hidráulicas
- G4061329
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Mecanización Agraria II
- G4061330
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Hidroloxía
- G4061341
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Ordenación do Territorio e Proxectos de Desenvolvemento
- G4061441
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Estatística
- G4091101
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Informática
- G4091104
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Fisioloxía vexetal
- G4091206
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Zootecnia
- G4091301
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 6 créditos
Electrificación rural
- G4091308
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Mecanización agraria II
- G4091309
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Regas
- G4091310
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Hidroloxía
- G4091312
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Mecanización Agraria
- G4091324
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Empresa, mercado e cadea agroalimentaria
- G4091402
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 6 créditos
Ordenación do territorio e proxectos de desenvolvemento
- G4091408
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Estatística
- G4081104
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Informática
- G4081109
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Zootecnia
- G4081222
- Obrigatorio
- 6 créditos
Botánica e Fisioloxía Vexetal
- G4081231
- Obrigatorio
- 6 créditos
Industrias Fermentativas
- G4081323
- Optativo
- 9 créditos
Industrias Lácteas
- G4081325
- Optativo
- 9 créditos
Instalacións Eléctricas
- G4081327
- Optativo
- 4,5 créditos
Equipos e Instalacións Auxiliares
- G4081423
- Optativo
- 4,5 créditos
Enxeñaría das Industrias Agroalimentarias
- G4081425
- Optativo
- 6 créditos
Empresa, Mercado e Cadea Agroalimentaria
- G4081426
- Obrigatorio
- 6 créditos
Estatística
- G4091101
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Informática
- G4091104
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Fisioloxía vexetal
- G4091206
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Botánica
- G4091207
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Zootecnia
- G4091301
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 6 créditos
Industrias fermentativas
- G4091315
- Optativo
- Anual
- 9 créditos
Industrias lácteas
- G4091316
- Optativo
- Anual
- 9 créditos
Empresa, mercado e cadea agroalimentaria
- G4091402
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 6 créditos
Equipos e instalacións auxiliares
- G4091416
- Optativo
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Enxeñaría das industrias agroalimentarias
- G4091417
- Optativo
- Segundo semestre
- 6 créditos
Instalacións eléctricas
- G4091418
- Optativo
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Recoñecemento de créditos optativos sen equivalencia no máster
- P4161RNOEQUIV010
- Optativo
- 1 créditos
O seu obxectivo é capacitar técnicos superiores para planificar, proxectar, organizar, controlar e dirixir os sistemas e procesos produtivos desenvolvidos no sector agroalimentario, fornecéndolles de competencias para exercer a profesión regulada de Enxeñeiro Agrónomo e manexar os recursos naturais renovábeis de forma racional.
É recomendábel que o estudante teña cursado durante o bacharelato a modalidade de Ciencias e Tecnoloxía (RD 1467/2007). É así mesmo recomendábel que posúa as seguintes características persoais e académicas:
- Curiosidade intelectual
- Hábito de lectura
- Capacidade analítica e sintética
- Capacidade crítica
- Capacidade de aplicar fundamentos para a resolución de problemas
- Constancia e responsabilidade no traballo
- Capacidade para o traballo en equipo
- Capacidade para usar o tempo de forma efectiva
- Competencia lingüística en inglés (nivel B1), ademais de en español e en galego
- Competencia en ferramentas informáticas básicas
Obrigatorias: 60
Optativas: 18
Prácticas externas 10
Traballo fin de máster: 12
Total: 100
A Escola conta coa colaboración de varios profesores/as que actúan como coordinadores académicos, e cuxa función é titorizar e asistir nas súas decisións académicas aos estudantes propios e de acollida.
Para a realización das prácticas externas a comisión do título asignará ao alumno un titor académico entre o persoal docente e investigador do centro, que fará un seguimento ao traballo realizado polo alumno e velará pola calidade da estancia realizada, e un titor externo na empresa, encargado de garantir as condicións apropiadas para a realización da práctica.
Cando se produza a suspensión dun título oficial, a USC garante o adecuado desenvolvemento efectivo das ensinanzas que iniciasen os seus estudantes ata a súa finalización. Para iso, o Consello de Goberno aproba os criterios relacionados, entre outros, con:
- A admisión de matrículas de novo ingreso na titulación.
- A supresión gradual da impartición da docencia.
- Se o título extinguido é substituído por outro similar (modificando a natureza do título), fixa as condicións que faciliten aos/as estudantes a continuidade de estudos no novo título e as equivalencias entre as materias dun e doutro plan.
Acceso
Para acceder aos ensinos oficiais de Máster será necesario estar en posesión de:
A.1. Un título universitario oficial español.
A.2. Un título expedido por unha institución de educación superior pertencente a outro Estado integrante do Espazo Europeo de Educación Superior que faculte no mesmo para o acceso a ensinos de Máster.
A.3. Un título pertencente a un sistema educativo alleo ao Espazo Europeo de Educación, previa comprobación pola Universidade de que o citado título acredita un nivel de formación equivalente aos correspondentes títulos universitarios oficiais españois e faculta no país expedidor do título para o acceso a ensinos de posgrao.
A.4. Un título superior das Ensinanzas Artísticas Superiores do sistema educativo español.
Admisión
Modalidade: matrícula directa
Titulacións de acceso:
Grao en Enxeñaría Agrícola e do Medio Rural, e Grao en Enxeñaría das Industrias Agroalimentarias pola USC (así como os graos doutras universidades españolas que outorguen as competencias establecidas na Orde Ministerial CIN /325/2009; p.e.: Grao en Enxeñaría Agraria pola UVIGO)
Enxeñaría Técnica Agrícola (con complementos, que deben cursarse previamente ou simultaneamente ao 1º curso do máster)
Información actualizada en cada convocatoria de matrícula
Modalidade: matrícula directa
Titulacións de acceso:
Grao en Enxeñaría Agrícola e do Medio Rural, e Grao en Enxeñaría das Industrias Agroalimentarias pola USC (así como os graos doutras universidades españolas que outorguen as competencias establecidas na Orde Ministerial CIN /325/2009; p.e.: Grao en Enxeñaría Agraria pola UVIGO)
Enxeñaría Técnica Agrícola (con complementos, que deben cursarse previamente ou simultaneamente ao 1º curso do máster)
Información actualizada en cada convocatoria de matrícula
- Posuír e comprender coñecementos que acheguen unha base ou oportunidade de ser orixinais no desenvolvemento e/ou aplicación de ideas, a miúdo nun contexto de investigación
- Que os estudantes saiban aplicar os coñecementos adquiridos e a súa capacidade de resolución de problemas en contornos novos ou pouco coñecidos dentro de contextos máis amplos (ou multidisciplinares) relacionados coa súa área de estudo
- Que os estudantes sexan capaces de integrar coñecementos e enfrontarse á complexidade de formularen xuízos a partir dunha información que, sendo incompleta ou limitada, inclúa reflexións sobre as responsabilidades sociais e éticas vinculadas á aplicación dos seus coñecementos e xuízos.
- Que os estudantes saiban comunicar as súas conclusións e os coñecementos e razóns últimas que as sustentan a públicos especializados e non especializados dun modo claro e sen ambigüidades
- Que os estudantes posúan as habilidades de aprendizaxe que lles permitan continuar estudando dun modo que haberá de ser en grande medida autodirixido ou autónomo.
De acordo co apartado 3 do Anexo da Orde CIN/325/2009, do 9 de febreiro, pola cal se estabelecen os requisitos para a verificación dos títulos universitarios oficiais que habiliten para o exercicio da profesión de Enxeñeiro Agrónomo, os titulados deste Máster deberán adquirir as seguintes competencias xerais:
1: Capacidade para planificar, organizar, dirixir e controlar os sistemas e procesos produtivos desenvolvidos no sector agrario e a industria agroalimentaria, nun marco que garanta a competitividade das empresas sen esquecer a protección e conservación do medio ambiente e a mellora e desenvolvemento sustentábel do medio rural.
2: Capacidade para deseñar, proxectar e executar obras de infraestructura, os edificios, as instalacións e os equipos necesarios para o desempeño eficiente das actividades produtivas realizadas na empresa agroalimentaria.
3: Capacidade para propoñer, dirixir e realizar proxectos de investigación, desenvolvemento e innovación en produtos, procesos e métodos empregados nas empresas e organizacións vinculadas ao sector agroalimentario.
4: Capacidade para aplicar os coñecementos adquiridos para a solución de problemas presentados en situacións novas, analizando a información proveniente da contorna e sintetizándoa de forma eficiente para facilitar o proceso de toma de decisións en empresas e organizacións profesionais do sector agroalimentario.
5: Capacidade para transmitir os seus coñecementos e as conclusións dos seus estudos ou informes, utilizando os medios que a tecnoloxía de comunicacións permita e tendo en conta os coñecementos do público receptor.
6: Capacidade para dirixir ou supervisar equipos multidisciplinares e multiculturais, para integrar coñecementos en procesos de decisión complexos, con información limitada, asumindo a responsabilidade social, ética e ambiental da súa actividade profesional en sintonía coa contorna socioeconómico e natural en que actúa.
7: Aptitude para desenvolver as habilidades necesarias para continuar a aprendizaxe de forma autónoma ou dirixida, incorporando á súa actividade profesional os novos conceptos, procesos ou métodos derivados da investigación, o desenvolvemento e a innovación.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia na xestión de recursos hídricos: hidroloxía, hidrodinámica, hidrometría, obras e instalacións hidráulicas.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en sistemas de rego e drenaxe.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia na xestión de equipos e instalacións que se integren nos procesos e sistemas de produción agroalimentaria.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en construcións agroindustriais, infraestruturas e camiños rurais.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia na ordenación e xestión do territorio agrario e a integración paisaxística.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en políticas agrarias e de desenvolvemento rural.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia no estudo, intervención e xestión.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en sistemas de produción vexetal.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en sistemas integrados de protección de cultivos.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia na xestión de proxectos de investigación e desenvolvemento de novas tecnoloxías aplicadas aos procesos produtivos vexetales: biotecnoloxía e mellora vexetal.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en sistemas vinculados á tecnoloxía da produción animal.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en nutrición, hixiene na produción animal.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia na xestión de proxectos de investigación e desenvolvemento de novas tecnoloxías aplicadas aos procesos produtivos animais: biotecnoloxía e mellora animal.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en sistemas produtivos das industrias agroalimentarias.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en equipos e sistemas destinados á automatización e control de procesos agroalimentarios.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en xestión da calidade e da seguridade alimentaria, análise de alimentos e trazabilidade.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia nas linguaxes e técnicas propias da organización e dirección da empresa agroalimentaria.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia na investigación comercial.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en marketing e sistemas de comercialización de produtos agroalimentarios.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia na xestión loxística no ámbito do sector agroalimentario.
- Realización, presentación e defensa, unha vez obtidos todos os créditos do plan de estudos, dun exercicio orixinal realizado individualmente ante un tribunal universitario consistente nun proxecto integral de enxeñaría agronómica de natureza profesional no cal se sinteticen as competencias adquiridas nas ensinanzas.
- Capacidade de realización de prácticas externas no ámbito profesional da engeniería agronómica e de realizar unha memoria das actividades realizadas durante unha estancia externa, adquirindo coñecementos sobre a realidade das saídas laborais da titulación e tendo unha primeira experiencia profesional nun centro de traballo.
- Capacidade de análise e síntese.
- Capacidade para o razoamento e a argumentación.
- Capacidade de traballo individual, con actitude autocrítica.
- Capacidade para traballar en grupo e abarcar situacións problemáticas de forma colectiva.
- Capacidade para obter información adecuada, diversa e actualizada.
- Capacidade para elaborar e presentar un texto organizado e comprensíbel
- Capacidade para realizar unha exposición en público de forma clara, concisa e coherente
- Compromiso de veracidade da información que oferece aos demais.
- Habilidade no manexo de tecnoloxías da información e da comunicación (TIC).
- Utilización de información bibliográfica e de internet.
- Utilización de información en lingua estranxeira.
- Capacidade para resolver problemas mediante a aplicación integrada dos seus coñecementos.
Mobilidade
A mobilidade dos/as estudantes está regulada a través do “Regulamento de intercambios interuniversitarios”. A través da Oficina de Relacións Exteriores xestiónanse programas de intercambio tanto nacionais (SICUE), como europeos (ERASMUS) e extracomunitarios (intercambios con países de América Latina ou países de fala inglesa): Portal Internacional
Prácticas
As prácticas consistirán na realización, por parte do alumno, de prácticas nunha empresa ou organismo durante 240 h (6 semanas) máis a elaboración do informe correspondente, para os efectos da obtención de 10 créditos equivalentes.
A Escola Politécnica Superior conta con perto de 400 convenios con empresas e institucións para que o alumnado das distintas titulacións que se imparten nela poida realizar prácticas externas
A metodoloxía docente a utilizar será a docencia interactiva personalizada co fin de atender as necesidades específicas de cada traballo fin de máster que, en cumprimento dos requisitos que afectan a profesión regulada de Enxeñeiro agrónomo, terá de ser un exercicio orixinal e individual.
Os contidos do traballo fin de máster estarán dentro do ámbito profesional do Enxeñeiro agrónomo. Para determinar a procedencia dunha temática, o estudante deberá presentar unha proposta seguindo un formulario normalizado perante a comisión de seguimiento. Unha vez obtida a aprobación da proposta, o TFM poderá ser elaborado e presentado para o seu defensa.
O cadro docente do Máster en Enxeñaría Agronómica está formado por profesores da USC.
Indicador |
2017-2018 |
2018-2019 |
2019-2020 |
2020-2021 |
2021-2022 |
2022-2023 |
|
---|---|---|---|---|---|---|---|
Oferta |
|||||||
IN01 Prazas ofertadas Número de prazas ofertadas para cada curso académico. Info da escala: Número enteiro |
36,0 |
25,0 |
25,0 |
25,0 |
25,0 |
25,0 |
|
Matrícula |
|||||||
IN02 Matrícula Número de estudantes matriculados nun curso académico sen contabilizar aos estudantes de programas de mobilidade incoming. Info da escala: Número enteiro |
19,0 |
22,0 |
34,0 |
41,0 |
39,0 |
33,0 |
|
IN03 Matrícula de acceso Número de estudantes que se matriculan nun plan de estudos por primeira vez. Inclúe ao alumnado que traslada o seu expediente, que accede por validación parcial de estudos estranxeiros ou que se adapta desde plans en extinción. Info da escala: Número enteiro |
4,0 |
13,0 |
18,0 |
18,0 |
10,0 |
6,0 |
|
IN04 Matrícula de novo ingreso por preinscrición Número de estudantes que se matriculan no primeiro curso dun plan de estudos por primeira vez, é dicir, sen contar aos estudantes que acceden a través de validación parcial de estudos estranxeiros, traslados ou adaptacións desde plans en extinción. Info da escala: Número enteiro |
4,0 |
12,0 |
18,0 |
14,0 |
10,0 |
6,0 |
|
IN05 Variación da matrícula de novo ingreso por preinscrición Taxa de variación relativa da matrícula de novo ingreso por preinscrición. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
0,0 |
200,0 |
50,0 |
-22,22 |
-28,57 |
- |
|
Perfil de entrada |
|||||||
IN06 Nota media de acceso por preinscrición Nota media de acceso por preinscrición dos estudantes que inician estudos. Determina o perfil de entrada. Info da escala: Número racional con dous decimais. O rango vai desde 0 ata o valor máximo que se pode obter en cada curso académico para a preinscrición (algúns valores históricos foron 10,00 puntos, 12,00 puntos ou 14,00 puntos). |
6,7993 |
7,2083 |
6,9472 |
6,9715 |
6,7751 |
6,9381 |
|
IN08 Porcentaxe de estudantes estranxeiros sobre matriculados Porcentaxe de estudantes estranxeiros sobre estudantes matriculados, sen contabilizar aos estudantes matriculados en programas de mobilidade incoming. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
0,0 |
0,0 |
0,0 |
0,0 |
0,0 |
0,0 |
|
IN09 Porcentaxe de estudantes nacionais de fóra de Galicia sobre matriculados Porcentaje de estudiantes nacionales de fuera de Galicia sobre estudiantes matriculados, sin contabilizar los estudiantes matriculados en programas de movilidad incoming. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
5,26 |
9,09 |
0,0 |
0,0 |
2,56 |
3,03 |
|
IN13 Porcentaxe de matriculados que son titulados da USC Número de estudantes matriculados no máster que son egresados da USC. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
- |
- |
- |
70,73 |
74,36 |
69,7 |
|
Adecuación á demanda |
|||||||
IN12 Tasa de ocupación Número de estudantes de novo ingreso por preinscrición dividido entre as prazas ofertadas. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
11,11 |
48,0 |
72,0 |
56,0 |
40,0 |
24,0 |
Indicador |
2017-2018 |
2018-2019 |
2019-2020 |
2020-2021 |
2021-2022 |
2022-2023 |
|
---|---|---|---|---|---|---|---|
Mobilidade allea |
|||||||
IN18 Porcentaxe de estudantes recibidos pola USC de programas de mobilidade sobre o total de matriculados Número de estudantes recibidos na USC nesa titulación procedentes doutras universidades (programas de mobilidade) dividido entre o número de estudantes matriculados no título. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
0,0 |
0,0 |
2,94 |
0,0 |
0,0 |
3,03 |
Indicador |
2017-2018 |
2018-2019 |
2019-2020 |
2020-2021 |
2021-2022 |
2022-2023 |
---|---|---|---|---|---|---|
IN22 Porcentaxe de estudantes egresados nun curso académico que ao longo dos seus estudos realizou as prácticas en empresas e institu Relación porcentual entre os egresados dun título nun curso académico que ao longo dos seus estudos realizaron prácticas en empresas e institucións, sobre o total de estudantes egresados nese título e nese mesmo curso académico. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
100,0 |
60,0 |
100,0 |
100,0 |
72,73 |
100,0 |
Indicador |
2017-2018 |
2018-2019 |
2019-2020 |
2020-2021 |
2021-2022 |
2022-2023 |
|
---|---|---|---|---|---|---|---|
Abandono |
|||||||
IN41 Taxa de abandono RD 1393/2007 Relación porcentual entre os estudantes dunha cohorte de novo ingreso que deberon obter o título no ano académico anterior e que non se matricularon nin nese curso académico nin no anterior. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
0,0 |
0,0 |
0,0 |
0,0 |
0,0 |
7,69 |
|
Avaliación |
|||||||
IN36 Taxa de avaliación Relación porcentual entre o número total de créditos ordinarios aos que se presentaron os estudantes e o número total de créditos ordinarios matriculados. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
88,58 |
93,76 |
94,92 |
84,02 |
86,71 |
72,55 |
|
Duración media dos estudos |
|||||||
IN38 Duración media dos estudos Duración media (en anos) na que os estudantes tardan en superar os créditos correspondentes ao plan de estudos. Info da escala: Número racional con dous decimais |
2,625 |
2,25 |
2,125 |
2,0 |
2,5714 |
3,1 |
|
Eficiencia dos titulados |
|||||||
IN53 Taxa de eficiencia (rendemento dos egresados Relación porcentual entre o número total de créditos que superou un estudante ao longo da titulación na que egresou e o número total de créditos nos que se matriculou. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
88,79 |
96,39 |
96,27 |
99,16 |
92,74 |
87,02 |
|
Estudantes por grupo |
|||||||
IN32 Media de alumnos por grupo de docencia interactiva Relación entre o número de alumnos matriculados e o número de grupos de docencia interactiva. Info da escala: Número racional con dous decimais |
3,697 |
6,1714 |
11,1471 |
9,9211 |
9,65 |
5,1714 |
|
IN55 Media de alumnos matriculados en materias obrigatorias e de formación básica por grupo de teoría (expositivas) Relación entre o número de alumnos matriculados en materias obrigatorias materias de formación básica e o número de grupos de teoría desas materias. Info da escala: Número racional con dous decimais |
- |
11,1765 |
17,3889 |
15,6111 |
15,6 |
6,5294 |
|
IN56 Media de alumnos matriculados en materias optativas por grupo de teoría (expositivas) Relación entre o número de alumnos matriculados en materias optativas e o número de grupos de teoría desas materias. Info da escala: Número racional con dous decimais |
- |
1,4444 |
4,125 |
4,8 |
4,1111 |
3,8889 |
|
Éxito |
|||||||
IN35 Taxa de éxito Relación porcentual entre o número total de créditos ordinarios que superaron os estudantes e o número total de créditos ordinarios aos que se presentaron. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
97,09 |
98,75 |
97,85 |
97,52 |
96,08 |
93,67 |
|
IN50 Taxa de éxito dos egresados Relación porcentual entre o número total de créditos que superou un estudante ao longo da titulación na que foi egresado e o número total de créditos aos que se presentou. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
88,79 |
96,39 |
96,27 |
99,16 |
97,73 |
99,61 |
|
Graduación |
|||||||
IN37 Taxa de graduación Relación porcentual entre os estudantes que finalizaron os estudos no tempo previsto no plan de estudos ou nun ano académico máis e a súa cohorte de ingreso. Amosa información sobre o grao de eficacia do alumnado e da institución con relación á súa actividade académica. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
100,0 |
100,0 |
100,0 |
63,64 |
55,56 |
46,15 |
|
Rendemento |
|||||||
IN34 Taxa de rendemento Relación porcentual entre o número total de créditos ordinarios que superaron os estudantes e o número total de créditos ordinarios en que se matricularon. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
86,0 |
92,59 |
92,88 |
81,94 |
83,31 |
67,25 |
|
Satisfacción |
|||||||
IN19 Satisfacción dos estudantes coas prácticas externas Valoración media da enquisa de satisfacción dos estudantes coas prácticas externas. Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00 |
- |
- |
- |
4,5 |
4,67 |
- |
|
IN20 Satisfacción dos titores profesionais coas prácticas externas Valoración media da enquisa de satisfacción dos titores profesionais coas prácticas externas. Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00 |
- |
- |
- |
- |
4,0 |
4,22 |
|
IN21 Satisfacción dos titores académicos coas prácticas externas Valoración media da enquisa de satisfacción dos titores académicos coas prácticas externas. Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00 |
4,2 |
- |
- |
- |
- |
- |
|
IN23 Satisfacción dos egresados coa información pública dispoñible Valoración media da enquisa de satisfacción dos egresados coa información pública dispoñible. Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00 |
3,3 |
4,0 |
- |
- |
- |
- |
|
IN33 Grao de satisfacción dos egresados cos servizos Valoración media das preguntas relativas á satisfacción cos servizos da enquisa de egresados. Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00 |
3,1667 |
4,6667 |
- |
- |
- |
- |
|
IN42 Grao de satisfacción xeral dos egresados coa titulación Valoración media das preguntas relativas á satisfacción coa titulación da enquisa de egresados. Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00 |
3,0851 |
3,7391 |
- |
3,26 |
3,55 |
- |
|
IN46 Satisfacción do alumnado coa docencia recibida Valoración media da enquisa de satisfacción do alumnado coa docencia recibida. Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00 |
4,31 |
4,33 |
4,14 |
4,03 |
3,68 |
5,0 |
|
IN47 Satisfacción do profesorado coa docencia impartida Valoración media da enquisa de satisfacción do profesorado coa docencia impartida. Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00 |
4,3533 |
4,5214 |
4,3649 |
4,3155 |
4,3777 |
4,4333 |
|
IN48 Taxa de resposta na enquisa de satisfacción Porcentaxe de resposta na enquisa de satisfacción por parte do alumnado. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
45,4545 |
45,0 |
32,3529 |
18,4211 |
20,0 |
6,25 |
Indicador |
2017-2018 |
2018-2019 |
2019-2020 |
2020-2021 |
2021-2022 |
2022-2023 |
---|---|---|---|---|---|---|
IN24 Porcentaxe de Persoal Docente e Investigador (PDI) con sexenios Relación porcentual entre o PDI con sexenios e o PDI total con docencia no título e que pode ter sexenios Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
83,33 |
78,57 |
77,78 |
79,31 |
78,57 |
82,76 |
IN25 Porcentaxe de PDI doutor sobre o PDI total Relación porcentual entre o PDI doutor e o PDI total con docencia no título. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
88,46 |
93,55 |
93,1 |
93,55 |
93,55 |
93,75 |
IN26 Porcentaxe de PDI funcionario sobre o PDI total Relación porcentual entre o PDI funcionario e o PDI total con docencia no título. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
65,38 |
61,29 |
62,07 |
67,74 |
67,74 |
68,75 |
Obrigatorias: 60
Optativas: 18
Prácticas externas 10
Traballo fin de máster: 12
Total: 100
O Máster en Enxeñaría Agronómica oferece as seguintes especialidades:
-Agroenxeñaría
-Enxeñaría da produción de leite
-Vitivinicultura
Para obter a especialidade o estudante deberá cursar as 6 asignaturas optativas de 3 ECTS cada unha (18 ECTS en total) que conforman o módulo de especialidade correspondente, así como realizar as Prácticas Externas (PE) e o Traballo Fin de Máster (TFM) en temáticas relacionadas coa especialidade elixida. O alumno tamén pode obter a titulación sen ningunha especialidade; neste caso poderá escoller libremente as 6 asignaturas optativas que desexe, sen estar obrigado a que sexan do mesmo módulo, así como realizar as Prácticas Externas e o Traballo Fin de Máster en calquera temática acorde co título proposto.
Construcións e infraestruturas agroindustriais
- P4161101
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4 créditos
Xestión de recursos hídricos
- P4161102
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4 créditos
Xestión enerxética nos procesos agroalimentarios
- P4161103
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Ordenación rural
- P4161104
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 3 créditos
Política agraria e desenvolvemento rural
- P4161105
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Sistemas de rego e drenaxe
- P4161106
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 3 créditos
Alimentación animal
- P4161107
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 3 créditos
Mellora xenética animal
- P4161108
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 3 créditos
Obtención e producción de material vexetal
- P4161109
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Sistemas de producción vexetal
- P4161110
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4 créditos
Sistemas de protección integrada
- P4161111
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Tecnoloxías da producción animal
- P4161112
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4 créditos
Enxeñaría das industrias agroalimentarias
- P4161113
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 6 créditos
Tecnoloxía e seguridade alimentarias
- P4161114
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4 créditos
Comercialización e marketing agroalimentario
- P4161115
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 3 créditos
Dirección da empresa agroalimentaria
- P4161116
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4 créditos
Xestión loxística no sector agroalimentario
- P4161117
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 3 créditos
Abastecemento e depuración de augas
- P4161201
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Dirección de proxectos
- P4161202
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Enerxías renovables
- P4161203
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Xestión da calidade agroalimentaria
- P4161204
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Enxeñaría da madeira estructural
- P4161205
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Tecnoloxía da información xeoespacial
- P4161206
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Calidade na producción de leite
- P4161207
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Xestión técnico-económica de explotacións de vacún de leite
- P4161208
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Manexo de pastos
- P4161209
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Morfoloxía e fisioloxía da vaca de leite
- P4161210
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Programas de alimentación de vacún de leite
- P4161211
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Sistemas de produción e organización do traballo
- P4161212
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Deseño e conducción do viñedo
- P4161213
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Deseño e xestión de adegas
- P4161214
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Enoloxía
- P4161215
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Enxeñaría dos procesos da industria enolóxica
- P4161216
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Produción vitícola
- P4161217
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Viticultura de zoas atlánticas
- P4161218
- Optativo
- Primeiro semestre
- 3 créditos
Practicum
- P4161118
- Obrigatorio
- Prácticas en Empresas de Grao e Máster
- 10 créditos
Traballo Fin de Máster
- P4161119
- Obrigatorio
- Traballos Fin de Grao e Máster
- 12 créditos
Estatística
- G4061104
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Informática
- G4061109
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Fisioloxía Vexetal
- G4061222
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Botánica
- G4061228
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Fruticultura I
- G4061322
- Optativo
- 6 créditos
Cultivos Herbáceos Intensivos I
- G4061323
- Optativo
- 6 créditos
Empresa, Mercado e Cadea Agroalimentaria
- G4061324
- Obrigatorio
- 6 créditos
Xardinería e Paisaxismo I
- G4061326
- Obrigatorio
- 6 créditos
Construción de Aloxamentos Gandeiros
- G4061423
- Optativo
- 4,5 créditos
Sistemas de Produción Gandeira
- G4061425
- Obrigatorio
- 6 créditos
Camiños Rurais e Estruturas de Contención
- G4061442
- Optativo
- 4,5 créditos
Estatística
- G4091101
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Informática
- G4091104
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Fisioloxía vexetal
- G4091206
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Botánica
- G4091207
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Fruticultura I
- G4091304
- Optativo
- Segundo semestre
- 6 créditos
Xardinaría e paisaxismo I
- G4091306
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 6 créditos
Cultivos herbáceos intensivos I
- G4091307
- Optativo
- Primeiro semestre
- 6 créditos
Empresa, mercado e cadea agroalimentaria
- G4091402
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 6 créditos
Construción de aloxamentos gandeiros
- G4091403
- Optativo
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Sistemas de produción gandeira
- G4091405
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 6 créditos
Camiños rurais e estruturas de contención
- G4091411
- Optativo
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Estatística
- G4061104
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Informática
- G4061109
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Cultivos Herbáceos Intensivos I
- G4061323
- Obrigatorio
- 6 créditos
Empresa, Mercado e Cadea Agroalimentaria
- G4061324
- Obrigatorio
- 6 créditos
Electrificación Rural
- G4061328
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Rega e Instalacións Hidráulicas
- G4061329
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Mecanización Agraria II
- G4061330
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Construción de Aloxamentos Gandeiros
- G4061423
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Sistemas de Produción Gandeira
- G4061425
- Obrigatorio
- 6 créditos
Estatística
- G4091101
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Informática
- G4091104
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Cultivos herbáceos intensivos I
- G4091307
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 6 créditos
Electrificación rural
- G4091308
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Mecanización agraria II
- G4091309
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Regas
- G4091310
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Mecanización Agraria
- G4091324
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Empresa, mercado e cadea agroalimentaria
- G4091402
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 6 créditos
Construción de aloxamentos gandeiros
- G4091403
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Sistemas de produción gandeira
- G4091405
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 6 créditos
Estatística
- G4061104
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Informática
- G4061109
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Fisioloxía Vexetal
- G4061222
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Zootecnia
- G4061321
- Obrigatorio
- 6 créditos
Empresa, Mercado e Cadea Agroalimentaria
- G4061324
- Obrigatorio
- 6 créditos
Electrificación Rural
- G4061328
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Rega e Instalacións Hidráulicas
- G4061329
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Mecanización Agraria II
- G4061330
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Hidroloxía
- G4061341
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Ordenación do Territorio e Proxectos de Desenvolvemento
- G4061441
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Estatística
- G4091101
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Informática
- G4091104
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Fisioloxía vexetal
- G4091206
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Zootecnia
- G4091301
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 6 créditos
Electrificación rural
- G4091308
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Mecanización agraria II
- G4091309
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Regas
- G4091310
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Hidroloxía
- G4091312
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Mecanización Agraria
- G4091324
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Empresa, mercado e cadea agroalimentaria
- G4091402
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 6 créditos
Ordenación do territorio e proxectos de desenvolvemento
- G4091408
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Estatística
- G4081104
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Informática
- G4081109
- Obrigatorio
- 4,5 créditos
Zootecnia
- G4081222
- Obrigatorio
- 6 créditos
Botánica e Fisioloxía Vexetal
- G4081231
- Obrigatorio
- 6 créditos
Industrias Fermentativas
- G4081323
- Optativo
- 9 créditos
Industrias Lácteas
- G4081325
- Optativo
- 9 créditos
Instalacións Eléctricas
- G4081327
- Optativo
- 4,5 créditos
Equipos e Instalacións Auxiliares
- G4081423
- Optativo
- 4,5 créditos
Enxeñaría das Industrias Agroalimentarias
- G4081425
- Optativo
- 6 créditos
Empresa, Mercado e Cadea Agroalimentaria
- G4081426
- Obrigatorio
- 6 créditos
Estatística
- G4091101
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Informática
- G4091104
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Fisioloxía vexetal
- G4091206
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Botánica
- G4091207
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 4,5 créditos
Zootecnia
- G4091301
- Obrigatorio
- Primeiro semestre
- 6 créditos
Industrias fermentativas
- G4091315
- Optativo
- Anual
- 9 créditos
Industrias lácteas
- G4091316
- Optativo
- Anual
- 9 créditos
Empresa, mercado e cadea agroalimentaria
- G4091402
- Obrigatorio
- Segundo semestre
- 6 créditos
Equipos e instalacións auxiliares
- G4091416
- Optativo
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Enxeñaría das industrias agroalimentarias
- G4091417
- Optativo
- Segundo semestre
- 6 créditos
Instalacións eléctricas
- G4091418
- Optativo
- Primeiro semestre
- 4,5 créditos
Recoñecemento de créditos optativos sen equivalencia no máster
- P4161RNOEQUIV010
- Optativo
- 1 créditos
O seu obxectivo é capacitar técnicos superiores para planificar, proxectar, organizar, controlar e dirixir os sistemas e procesos produtivos desenvolvidos no sector agroalimentario, fornecéndolles de competencias para exercer a profesión regulada de Enxeñeiro Agrónomo e manexar os recursos naturais renovábeis de forma racional.
É recomendábel que o estudante teña cursado durante o bacharelato a modalidade de Ciencias e Tecnoloxía (RD 1467/2007). É así mesmo recomendábel que posúa as seguintes características persoais e académicas:
- Curiosidade intelectual
- Hábito de lectura
- Capacidade analítica e sintética
- Capacidade crítica
- Capacidade de aplicar fundamentos para a resolución de problemas
- Constancia e responsabilidade no traballo
- Capacidade para o traballo en equipo
- Capacidade para usar o tempo de forma efectiva
- Competencia lingüística en inglés (nivel B1), ademais de en español e en galego
- Competencia en ferramentas informáticas básicas
Obrigatorias: 60
Optativas: 18
Prácticas externas 10
Traballo fin de máster: 12
Total: 100
A Escola conta coa colaboración de varios profesores/as que actúan como coordinadores académicos, e cuxa función é titorizar e asistir nas súas decisións académicas aos estudantes propios e de acollida.
Para a realización das prácticas externas a comisión do título asignará ao alumno un titor académico entre o persoal docente e investigador do centro, que fará un seguimento ao traballo realizado polo alumno e velará pola calidade da estancia realizada, e un titor externo na empresa, encargado de garantir as condicións apropiadas para a realización da práctica.
Cando se produza a suspensión dun título oficial, a USC garante o adecuado desenvolvemento efectivo das ensinanzas que iniciasen os seus estudantes ata a súa finalización. Para iso, o Consello de Goberno aproba os criterios relacionados, entre outros, con:
- A admisión de matrículas de novo ingreso na titulación.
- A supresión gradual da impartición da docencia.
- Se o título extinguido é substituído por outro similar (modificando a natureza do título), fixa as condicións que faciliten aos/as estudantes a continuidade de estudos no novo título e as equivalencias entre as materias dun e doutro plan.
Acceso
Para acceder aos ensinos oficiais de Máster será necesario estar en posesión de:
A.1. Un título universitario oficial español.
A.2. Un título expedido por unha institución de educación superior pertencente a outro Estado integrante do Espazo Europeo de Educación Superior que faculte no mesmo para o acceso a ensinos de Máster.
A.3. Un título pertencente a un sistema educativo alleo ao Espazo Europeo de Educación, previa comprobación pola Universidade de que o citado título acredita un nivel de formación equivalente aos correspondentes títulos universitarios oficiais españois e faculta no país expedidor do título para o acceso a ensinos de posgrao.
A.4. Un título superior das Ensinanzas Artísticas Superiores do sistema educativo español.
Admisión
Modalidade: matrícula directa
Titulacións de acceso:
Grao en Enxeñaría Agrícola e do Medio Rural, e Grao en Enxeñaría das Industrias Agroalimentarias pola USC (así como os graos doutras universidades españolas que outorguen as competencias establecidas na Orde Ministerial CIN /325/2009; p.e.: Grao en Enxeñaría Agraria pola UVIGO)
Enxeñaría Técnica Agrícola (con complementos, que deben cursarse previamente ou simultaneamente ao 1º curso do máster)
Información actualizada en cada convocatoria de matrícula
Modalidade: matrícula directa
Titulacións de acceso:
Grao en Enxeñaría Agrícola e do Medio Rural, e Grao en Enxeñaría das Industrias Agroalimentarias pola USC (así como os graos doutras universidades españolas que outorguen as competencias establecidas na Orde Ministerial CIN /325/2009; p.e.: Grao en Enxeñaría Agraria pola UVIGO)
Enxeñaría Técnica Agrícola (con complementos, que deben cursarse previamente ou simultaneamente ao 1º curso do máster)
Información actualizada en cada convocatoria de matrícula
- Posuír e comprender coñecementos que acheguen unha base ou oportunidade de ser orixinais no desenvolvemento e/ou aplicación de ideas, a miúdo nun contexto de investigación
- Que os estudantes saiban aplicar os coñecementos adquiridos e a súa capacidade de resolución de problemas en contornos novos ou pouco coñecidos dentro de contextos máis amplos (ou multidisciplinares) relacionados coa súa área de estudo
- Que os estudantes sexan capaces de integrar coñecementos e enfrontarse á complexidade de formularen xuízos a partir dunha información que, sendo incompleta ou limitada, inclúa reflexións sobre as responsabilidades sociais e éticas vinculadas á aplicación dos seus coñecementos e xuízos.
- Que os estudantes saiban comunicar as súas conclusións e os coñecementos e razóns últimas que as sustentan a públicos especializados e non especializados dun modo claro e sen ambigüidades
- Que os estudantes posúan as habilidades de aprendizaxe que lles permitan continuar estudando dun modo que haberá de ser en grande medida autodirixido ou autónomo.
De acordo co apartado 3 do Anexo da Orde CIN/325/2009, do 9 de febreiro, pola cal se estabelecen os requisitos para a verificación dos títulos universitarios oficiais que habiliten para o exercicio da profesión de Enxeñeiro Agrónomo, os titulados deste Máster deberán adquirir as seguintes competencias xerais:
1: Capacidade para planificar, organizar, dirixir e controlar os sistemas e procesos produtivos desenvolvidos no sector agrario e a industria agroalimentaria, nun marco que garanta a competitividade das empresas sen esquecer a protección e conservación do medio ambiente e a mellora e desenvolvemento sustentábel do medio rural.
2: Capacidade para deseñar, proxectar e executar obras de infraestructura, os edificios, as instalacións e os equipos necesarios para o desempeño eficiente das actividades produtivas realizadas na empresa agroalimentaria.
3: Capacidade para propoñer, dirixir e realizar proxectos de investigación, desenvolvemento e innovación en produtos, procesos e métodos empregados nas empresas e organizacións vinculadas ao sector agroalimentario.
4: Capacidade para aplicar os coñecementos adquiridos para a solución de problemas presentados en situacións novas, analizando a información proveniente da contorna e sintetizándoa de forma eficiente para facilitar o proceso de toma de decisións en empresas e organizacións profesionais do sector agroalimentario.
5: Capacidade para transmitir os seus coñecementos e as conclusións dos seus estudos ou informes, utilizando os medios que a tecnoloxía de comunicacións permita e tendo en conta os coñecementos do público receptor.
6: Capacidade para dirixir ou supervisar equipos multidisciplinares e multiculturais, para integrar coñecementos en procesos de decisión complexos, con información limitada, asumindo a responsabilidade social, ética e ambiental da súa actividade profesional en sintonía coa contorna socioeconómico e natural en que actúa.
7: Aptitude para desenvolver as habilidades necesarias para continuar a aprendizaxe de forma autónoma ou dirixida, incorporando á súa actividade profesional os novos conceptos, procesos ou métodos derivados da investigación, o desenvolvemento e a innovación.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia na xestión de recursos hídricos: hidroloxía, hidrodinámica, hidrometría, obras e instalacións hidráulicas.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en sistemas de rego e drenaxe.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia na xestión de equipos e instalacións que se integren nos procesos e sistemas de produción agroalimentaria.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en construcións agroindustriais, infraestruturas e camiños rurais.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia na ordenación e xestión do territorio agrario e a integración paisaxística.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en políticas agrarias e de desenvolvemento rural.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia no estudo, intervención e xestión.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en sistemas de produción vexetal.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en sistemas integrados de protección de cultivos.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia na xestión de proxectos de investigación e desenvolvemento de novas tecnoloxías aplicadas aos procesos produtivos vexetales: biotecnoloxía e mellora vexetal.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en sistemas vinculados á tecnoloxía da produción animal.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en nutrición, hixiene na produción animal.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia na xestión de proxectos de investigación e desenvolvemento de novas tecnoloxías aplicadas aos procesos produtivos animais: biotecnoloxía e mellora animal.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en sistemas produtivos das industrias agroalimentarias.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en equipos e sistemas destinados á automatización e control de procesos agroalimentarios.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en xestión da calidade e da seguridade alimentaria, análise de alimentos e trazabilidade.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia nas linguaxes e técnicas propias da organización e dirección da empresa agroalimentaria.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia na investigación comercial.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia en marketing e sistemas de comercialización de produtos agroalimentarios.
- Coñecementos adecuados e capacidade para desenvolver e aplicar tecnoloxía propia na xestión loxística no ámbito do sector agroalimentario.
- Realización, presentación e defensa, unha vez obtidos todos os créditos do plan de estudos, dun exercicio orixinal realizado individualmente ante un tribunal universitario consistente nun proxecto integral de enxeñaría agronómica de natureza profesional no cal se sinteticen as competencias adquiridas nas ensinanzas.
- Capacidade de realización de prácticas externas no ámbito profesional da engeniería agronómica e de realizar unha memoria das actividades realizadas durante unha estancia externa, adquirindo coñecementos sobre a realidade das saídas laborais da titulación e tendo unha primeira experiencia profesional nun centro de traballo.
- Capacidade de análise e síntese.
- Capacidade para o razoamento e a argumentación.
- Capacidade de traballo individual, con actitude autocrítica.
- Capacidade para traballar en grupo e abarcar situacións problemáticas de forma colectiva.
- Capacidade para obter información adecuada, diversa e actualizada.
- Capacidade para elaborar e presentar un texto organizado e comprensíbel
- Capacidade para realizar unha exposición en público de forma clara, concisa e coherente
- Compromiso de veracidade da información que oferece aos demais.
- Habilidade no manexo de tecnoloxías da información e da comunicación (TIC).
- Utilización de información bibliográfica e de internet.
- Utilización de información en lingua estranxeira.
- Capacidade para resolver problemas mediante a aplicación integrada dos seus coñecementos.
Mobilidade
A mobilidade dos/as estudantes está regulada a través do “Regulamento de intercambios interuniversitarios”. A través da Oficina de Relacións Exteriores xestiónanse programas de intercambio tanto nacionais (SICUE), como europeos (ERASMUS) e extracomunitarios (intercambios con países de América Latina ou países de fala inglesa): Portal Internacional
Prácticas
As prácticas consistirán na realización, por parte do alumno, de prácticas nunha empresa ou organismo durante 240 h (6 semanas) máis a elaboración do informe correspondente, para os efectos da obtención de 10 créditos equivalentes.
A Escola Politécnica Superior conta con perto de 400 convenios con empresas e institucións para que o alumnado das distintas titulacións que se imparten nela poida realizar prácticas externas
A metodoloxía docente a utilizar será a docencia interactiva personalizada co fin de atender as necesidades específicas de cada traballo fin de máster que, en cumprimento dos requisitos que afectan a profesión regulada de Enxeñeiro agrónomo, terá de ser un exercicio orixinal e individual.
Os contidos do traballo fin de máster estarán dentro do ámbito profesional do Enxeñeiro agrónomo. Para determinar a procedencia dunha temática, o estudante deberá presentar unha proposta seguindo un formulario normalizado perante a comisión de seguimiento. Unha vez obtida a aprobación da proposta, o TFM poderá ser elaborado e presentado para o seu defensa.
O cadro docente do Máster en Enxeñaría Agronómica está formado por profesores da USC.
Indicador |
2017-2018 |
2018-2019 |
2019-2020 |
2020-2021 |
2021-2022 |
2022-2023 |
|
---|---|---|---|---|---|---|---|
Oferta |
|||||||
IN01 Prazas ofertadas Número de prazas ofertadas para cada curso académico. Info da escala: Número enteiro |
36,0 |
25,0 |
25,0 |
25,0 |
25,0 |
25,0 |
|
Matrícula |
|||||||
IN02 Matrícula Número de estudantes matriculados nun curso académico sen contabilizar aos estudantes de programas de mobilidade incoming. Info da escala: Número enteiro |
19,0 |
22,0 |
34,0 |
41,0 |
39,0 |
33,0 |
|
IN03 Matrícula de acceso Número de estudantes que se matriculan nun plan de estudos por primeira vez. Inclúe ao alumnado que traslada o seu expediente, que accede por validación parcial de estudos estranxeiros ou que se adapta desde plans en extinción. Info da escala: Número enteiro |
4,0 |
13,0 |
18,0 |
18,0 |
10,0 |
6,0 |
|
IN04 Matrícula de novo ingreso por preinscrición Número de estudantes que se matriculan no primeiro curso dun plan de estudos por primeira vez, é dicir, sen contar aos estudantes que acceden a través de validación parcial de estudos estranxeiros, traslados ou adaptacións desde plans en extinción. Info da escala: Número enteiro |
4,0 |
12,0 |
18,0 |
14,0 |
10,0 |
6,0 |
|
IN05 Variación da matrícula de novo ingreso por preinscrición Taxa de variación relativa da matrícula de novo ingreso por preinscrición. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
0,0 |
200,0 |
50,0 |
-22,22 |
-28,57 |
- |
|
Perfil de entrada |
|||||||
IN06 Nota media de acceso por preinscrición Nota media de acceso por preinscrición dos estudantes que inician estudos. Determina o perfil de entrada. Info da escala: Número racional con dous decimais. O rango vai desde 0 ata o valor máximo que se pode obter en cada curso académico para a preinscrición (algúns valores históricos foron 10,00 puntos, 12,00 puntos ou 14,00 puntos). |
6,7993 |
7,2083 |
6,9472 |
6,9715 |
6,7751 |
6,9381 |
|
IN08 Porcentaxe de estudantes estranxeiros sobre matriculados Porcentaxe de estudantes estranxeiros sobre estudantes matriculados, sen contabilizar aos estudantes matriculados en programas de mobilidade incoming. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
0,0 |
0,0 |
0,0 |
0,0 |
0,0 |
0,0 |
|
IN09 Porcentaxe de estudantes nacionais de fóra de Galicia sobre matriculados Porcentaje de estudiantes nacionales de fuera de Galicia sobre estudiantes matriculados, sin contabilizar los estudiantes matriculados en programas de movilidad incoming. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
5,26 |
9,09 |
0,0 |
0,0 |
2,56 |
3,03 |
|
IN13 Porcentaxe de matriculados que son titulados da USC Número de estudantes matriculados no máster que son egresados da USC. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
- |
- |
- |
70,73 |
74,36 |
69,7 |
|
Adecuación á demanda |
|||||||
IN12 Tasa de ocupación Número de estudantes de novo ingreso por preinscrición dividido entre as prazas ofertadas. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
11,11 |
48,0 |
72,0 |
56,0 |
40,0 |
24,0 |
Indicador |
2017-2018 |
2018-2019 |
2019-2020 |
2020-2021 |
2021-2022 |
2022-2023 |
|
---|---|---|---|---|---|---|---|
Mobilidade allea |
|||||||
IN18 Porcentaxe de estudantes recibidos pola USC de programas de mobilidade sobre o total de matriculados Número de estudantes recibidos na USC nesa titulación procedentes doutras universidades (programas de mobilidade) dividido entre o número de estudantes matriculados no título. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
0,0 |
0,0 |
2,94 |
0,0 |
0,0 |
3,03 |
Indicador |
2017-2018 |
2018-2019 |
2019-2020 |
2020-2021 |
2021-2022 |
2022-2023 |
---|---|---|---|---|---|---|
IN22 Porcentaxe de estudantes egresados nun curso académico que ao longo dos seus estudos realizou as prácticas en empresas e institu Relación porcentual entre os egresados dun título nun curso académico que ao longo dos seus estudos realizaron prácticas en empresas e institucións, sobre o total de estudantes egresados nese título e nese mesmo curso académico. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
100,0 |
60,0 |
100,0 |
100,0 |
72,73 |
100,0 |
Indicador |
2017-2018 |
2018-2019 |
2019-2020 |
2020-2021 |
2021-2022 |
2022-2023 |
|
---|---|---|---|---|---|---|---|
Abandono |
|||||||
IN41 Taxa de abandono RD 1393/2007 Relación porcentual entre os estudantes dunha cohorte de novo ingreso que deberon obter o título no ano académico anterior e que non se matricularon nin nese curso académico nin no anterior. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
0,0 |
0,0 |
0,0 |
0,0 |
0,0 |
7,69 |
|
Avaliación |
|||||||
IN36 Taxa de avaliación Relación porcentual entre o número total de créditos ordinarios aos que se presentaron os estudantes e o número total de créditos ordinarios matriculados. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
88,58 |
93,76 |
94,92 |
84,02 |
86,71 |
72,55 |
|
Duración media dos estudos |
|||||||
IN38 Duración media dos estudos Duración media (en anos) na que os estudantes tardan en superar os créditos correspondentes ao plan de estudos. Info da escala: Número racional con dous decimais |
2,625 |
2,25 |
2,125 |
2,0 |
2,5714 |
3,1 |
|
Eficiencia dos titulados |
|||||||
IN53 Taxa de eficiencia (rendemento dos egresados Relación porcentual entre o número total de créditos que superou un estudante ao longo da titulación na que egresou e o número total de créditos nos que se matriculou. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
88,79 |
96,39 |
96,27 |
99,16 |
92,74 |
87,02 |
|
Estudantes por grupo |
|||||||
IN32 Media de alumnos por grupo de docencia interactiva Relación entre o número de alumnos matriculados e o número de grupos de docencia interactiva. Info da escala: Número racional con dous decimais |
3,697 |
6,1714 |
11,1471 |
9,9211 |
9,65 |
5,1714 |
|
IN55 Media de alumnos matriculados en materias obrigatorias e de formación básica por grupo de teoría (expositivas) Relación entre o número de alumnos matriculados en materias obrigatorias materias de formación básica e o número de grupos de teoría desas materias. Info da escala: Número racional con dous decimais |
- |
11,1765 |
17,3889 |
15,6111 |
15,6 |
6,5294 |
|
IN56 Media de alumnos matriculados en materias optativas por grupo de teoría (expositivas) Relación entre o número de alumnos matriculados en materias optativas e o número de grupos de teoría desas materias. Info da escala: Número racional con dous decimais |
- |
1,4444 |
4,125 |
4,8 |
4,1111 |
3,8889 |
|
Éxito |
|||||||
IN35 Taxa de éxito Relación porcentual entre o número total de créditos ordinarios que superaron os estudantes e o número total de créditos ordinarios aos que se presentaron. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
97,09 |
98,75 |
97,85 |
97,52 |
96,08 |
93,67 |
|
IN50 Taxa de éxito dos egresados Relación porcentual entre o número total de créditos que superou un estudante ao longo da titulación na que foi egresado e o número total de créditos aos que se presentou. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
88,79 |
96,39 |
96,27 |
99,16 |
97,73 |
99,61 |
|
Graduación |
|||||||
IN37 Taxa de graduación Relación porcentual entre os estudantes que finalizaron os estudos no tempo previsto no plan de estudos ou nun ano académico máis e a súa cohorte de ingreso. Amosa información sobre o grao de eficacia do alumnado e da institución con relación á súa actividade académica. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
100,0 |
100,0 |
100,0 |
63,64 |
55,56 |
46,15 |
|
Rendemento |
|||||||
IN34 Taxa de rendemento Relación porcentual entre o número total de créditos ordinarios que superaron os estudantes e o número total de créditos ordinarios en que se matricularon. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
86,0 |
92,59 |
92,88 |
81,94 |
83,31 |
67,25 |
|
Satisfacción |
|||||||
IN19 Satisfacción dos estudantes coas prácticas externas Valoración media da enquisa de satisfacción dos estudantes coas prácticas externas. Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00 |
- |
- |
- |
4,5 |
4,67 |
- |
|
IN20 Satisfacción dos titores profesionais coas prácticas externas Valoración media da enquisa de satisfacción dos titores profesionais coas prácticas externas. Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00 |
- |
- |
- |
- |
4,0 |
4,22 |
|
IN21 Satisfacción dos titores académicos coas prácticas externas Valoración media da enquisa de satisfacción dos titores académicos coas prácticas externas. Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00 |
4,2 |
- |
- |
- |
- |
- |
|
IN23 Satisfacción dos egresados coa información pública dispoñible Valoración media da enquisa de satisfacción dos egresados coa información pública dispoñible. Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00 |
3,3 |
4,0 |
- |
- |
- |
- |
|
IN33 Grao de satisfacción dos egresados cos servizos Valoración media das preguntas relativas á satisfacción cos servizos da enquisa de egresados. Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00 |
3,1667 |
4,6667 |
- |
- |
- |
- |
|
IN42 Grao de satisfacción xeral dos egresados coa titulación Valoración media das preguntas relativas á satisfacción coa titulación da enquisa de egresados. Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00 |
3,0851 |
3,7391 |
- |
3,26 |
3,55 |
- |
|
IN46 Satisfacción do alumnado coa docencia recibida Valoración media da enquisa de satisfacción do alumnado coa docencia recibida. Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00 |
4,31 |
4,33 |
4,14 |
4,03 |
3,68 |
5,0 |
|
IN47 Satisfacción do profesorado coa docencia impartida Valoración media da enquisa de satisfacción do profesorado coa docencia impartida. Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00 |
4,3533 |
4,5214 |
4,3649 |
4,3155 |
4,3777 |
4,4333 |
|
IN48 Taxa de resposta na enquisa de satisfacción Porcentaxe de resposta na enquisa de satisfacción por parte do alumnado. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
45,4545 |
45,0 |
32,3529 |
18,4211 |
20,0 |
6,25 |
Indicador |
2017-2018 |
2018-2019 |
2019-2020 |
2020-2021 |
2021-2022 |
2022-2023 |
---|---|---|---|---|---|---|
IN24 Porcentaxe de Persoal Docente e Investigador (PDI) con sexenios Relación porcentual entre o PDI con sexenios e o PDI total con docencia no título e que pode ter sexenios Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
83,33 |
78,57 |
77,78 |
79,31 |
78,57 |
82,76 |
IN25 Porcentaxe de PDI doutor sobre o PDI total Relación porcentual entre o PDI doutor e o PDI total con docencia no título. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
88,46 |
93,55 |
93,1 |
93,55 |
93,55 |
93,75 |
IN26 Porcentaxe de PDI funcionario sobre o PDI total Relación porcentual entre o PDI funcionario e o PDI total con docencia no título. Info da escala: Porcentaxe con dous decimais |
65,38 |
61,29 |
62,07 |
67,74 |
67,74 |
68,75 |