Neste curso analizaránse as posibilidades do cultivo do sabugueiro en Galicia, dando a coñecer os principais aspectos relacionados co seu manexo. Así mesmo, dadas as interesantes propiedades das súas flores e froitos expoñeranse as posibilidades de elaboración de distintos produtos. A xornada incluirá unha vista á única plantación regular existente en Galicia, así como ao obradoiro de transformación e preparación de distintos produtos.
Dirección: Martín Barrasa Rioja e Santiago Lamosa Quinteiro
Secretario: Julián García Berrios
Lugar de celebración: Carabuñas. Vilar de Santos (Ourense)
PROGRAMA
Día 5, xoves de setembro
9:30 a 10:00
Inauguración do curso
Autoridades pendentes de confirmar
10:00 a 11:30
A cultura do sabugueiro en Galicia
Eva González Pérez. Enxeñeira de Montes. Coordinadora GDR Limia-Arnoia
11:30 a 12:00 Descanso - Café
12:00 a 14:00
Principais propiedades funcionais do sabugueiro e aplicación nas industrias alimentaria, farmacéutica e cosmética.
Paula Fajardo Bernárdez. Licenciada en Bioloxía Molecular. Investigadora en Anfaco-Cecopesca.
14:00 a 16:00 Xantar
16:00 a 17:00
Propagación e implantación.
Santiago Lamosa Quinteiro. Dr. Enxeñeiro Agrónomo. Profesor Contratado Doutor USC
17:00 a 18:00
Manexo do cultivo
Julián García Berrios. Dr. Enxeñeiro Agrónomo. Profesor Titular Universidade USC
18:00 a 19:00
Viabilidade técnico económica
Martín Barrasa Rioja Dr. Enxeñeiro Agrónomo. Profesor Titular Universidade USC
Día 6, venres de setembro
9:30 a 11:30
Estudos do sabugueiro en Portugal
Eunice Areal Bacelar. Centre for the Research and Technology of Agro-Environmental and Biological Sciences -
11:30 a 12:00 Descanso - Café
12:00 a 14:00
O cultivo do sabugueiro en Portugal
Leonell Gomes. Engenheiro Tecnic Agrícola.
14:00 a 16:00 Xantar
16:00 a 19:00
Visita a Veigas do Sabugueiro SL. plantación e obradoiro
Eva González Pérez e Nelson Alonso Alonso. Xerente de Veigas do Sabugueiro SL.
19:00 Clausura.