Ir o contido principal

Grao en Veterinaria

Modalidade
Presencial
Rama de coñecemento
Ciencias da Saúde
Ámbito de coñecemento
Veterinaria.
Centro(s)
Facultade de Veterinaria
Avda. Carballo Calero s/n, 27002
Lugo
982822012 (Conserxaría)
982822024 (Decanato)
veterinaria.decanato [at] usc.gal
Campus
Lugo
estudante de veterinaria

O Grao ten por obxecto formar profesionais capaces de previr, diagnosticar e tratar as enfermidades dos animais, controlar a súa reprodución, obter produtos de orixe animal vixiando o cumprimento da normativa en benestar animal, identificar riscos emerxentes, e coñecer e aplicar as disposicións legais.

Duración: 5 anos académicos
Código RUCT: 2502225
Número de ECTS: 300
Número prazas: 110

Decano/a ou director/a do centro:
GONZALO FERNÁNDEZ RODRÍGUEZ
gonzalo.fernandez [at] usc.es

Coordinador-a do título:
Natalia Vilariño Del Río

Linguas de uso:
Castelán, Galego

Nivel MECES: 3

Universidade coordinadora:
Universidade de Santiago de Compostela

Universidade(s) participante(s):
Universidade de Santiago de Compostela

Data da autorización de implantación do título pola Xunta de Galicia:
Decreto 150/2010 do 16 de setembro (DOG 23/09/10

Data de publicación no BOE:
3 de marzo de 2011

Data da última acreditación:
11/07/2017

Habilitación profesional:
Este título habilita en España para o exercicio da profesión regulada de Veterinario.

O Grao en Veterinaria ten por obxecto formar profesionais capaces de controlar a tecnoloxía da produción e elaboración dos alimentos de consumo humano, previr, diagnosticar e tratar as enfermidades dos animais, controlar a reprodución animal, obter en condicións excelentes e economicamente rendibles produtos de orixe animal vixiando o cumprimento da normativa en benestar animal, capaces de identificar riscos emerxentes, e coñecer e aplicar as disposicións legais, regulamentarias e administrativas en todos os ámbitos da profesión.

Na sociedade actual o/a veterinario/a convírtese nun elemento clave na trama sanitaria e agraria, puidendo desenvolver o seu traballo en diferentes niveis do sector público, ou ben no sector privado, xa sexa de forma autónoma ou formando parte dunha estrutura empresarial. Precisamente, nas consellerías de Agricultura e Sanidade, existen corpos específicos de veterinarios/as. A Administración central e o Exército tamén solicitan profesionais veterinarios e contan con corpos especiais de veterinarios.

Anatomía Veterinaria I

  • G2091101
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Benestar Animal e Etnoloxía

  • G2091102
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 3 créditos

Bioestatística

  • G2091103
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Bioquímica

  • G2091104
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Ciencias Fundamentais

  • G2091105
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Anatomía Veterinaria II

  • G2091106
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Integración do Metabolismo

  • G2091107
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Citoloxía e Histoloxía Veterinaria

  • G2091108
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Fisioloxía Veterinaria I, Etoloxía e Protección Animal

  • G2091109
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Inmunoloxía Veterinaria

  • G2091110
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Xenética Veterinaria

  • G2091111
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Agricultura Veterinaria

  • G2091121
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Fisioloxía Veterinaria II

  • G2091201
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Embrioloxía Veterinaria

  • G2091202
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 3 créditos

Microbioloxía Veterinaria

  • G2091203
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 7,5 créditos

Produción Animal I

  • G2091221
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Parasitoloxía Veterinaria

  • G2091222
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Economía Agraria

  • G2091223
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 3 créditos

Anatomía Patolóxica Xeral Veterinaria

  • G2091224
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Cría e Saúde Animal

  • G2091225
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Farmacoloxía e Farmacia

  • G2091226
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Nutrición e Alimentación Animal

  • G2091227
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Produción Animal II

  • G2091228
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Análise Multivariante

  • G2091241
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Anatomía de Mamíferos Exóticos

  • G2091243
  •  
  • Optativo
  •  
  •  
  • 3 créditos

Anatomía de Peixes, Anfibios, reptís e Aves Silvestres

  • G2091244
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Biodiversidade e Conservación do Medio Natural

  • G2091245
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Enxeñaría Xenética Animal

  • G2091247
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Informática Aplicada a Veterinaria

  • G2091248
  •  
  • Optativo
  •  
  •  
  • 3 créditos

Zooloxía Aplicada

  • G2091249
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Anatomía dos novos animais de compañía (mamíferos)

  • G2091251
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Anatomía Patolóxica Especial Veterinaria I

  • G2091321
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Anestesia e Reanimación en Veterinaria

  • G2091322
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Diagnóstico por Imaxe en Veterinaria

  • G2091323
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Medicina e Cirurxía Clínica Veterinaria I

  • G2091324
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Propedéutica Clínica

  • G2091325
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Tecnoloxía Alimentaria I: Tecnoloxía Xeral

  • G2091326
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Anatomía Patolóxica Especial Veterinaria II

  • G2091327
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Enfermidades Infecciosas I

  • G2091328
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Enfermidades Parasitarias I

  • G2091329
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Medicina e Cirurxía Clínica Veterinaria II

  • G2091330
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Patoloxía Xeral (Nosoloxía e Fisiopatoloxía)

  • G2091331
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Tecnoloxía Alimentaria II: Tecnoloxías Específicas dos Alimentos de Orixe Animal

  • G2091332
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Xenética e xenómica aplicadas ás ciencias veterinarias

  • G2091250
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Enfermidades Infecciosas II

  • G2091421
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Enfermidades Parasitarias II

  • G2091422
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Farmacoterapia Veterinaria

  • G2091423
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Reprodución e Obstetricia Veterinaria I

  • G2091424
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Toxicoloxía Veterinaria

  • G2091425
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 7,5 créditos

Clínica Médica Veterinaria I

  • G2091426
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Epidemioloxía, Medicina Preventiva e Policía Sanitaria I

  • G2091427
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Ética, Bioética e Lexislación Veterinaria

  • G2091428
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Hixiene I : Hixiene Xeral e Seguridade Alimentaria

  • G2091429
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Reprodución e Obstetricia Veterinaria II

  • G2091430
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Zoonose e Saúde Pública

  • G2091431
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Ecotoxicoloxía

  • G2091441
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Inglés Técnico Veterinario

  • G2091442
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Microbioloxía Clínica Veterinaria

  • G2091443
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Oncoloxía Clínica Veterinaria

  • G2091444
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Prácticas Externas

  • G2091445
  •  
  • Optativo
  •  
  • Prácticas en Empresas de Grao e Máster
  •  
  • 6 créditos

Clínica Médica Veterinaria II

  • G2091521
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Epidemioloxía, Medicina Preventiva e Policía Sanitaria II

  • G2091522
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Hixiene II: Inspección e Control do Leite, o Peixe e Outros Alimentos

  • G2091523
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Hixiene III: Inspección e Control da Carne e Produtos Cárnicos

  • G2091524
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Tecnoloxía da Reprodución Animal

  • G2091525
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Estancias Clínicas

  • G2091526
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Prácticas en Empresas de Grao e Máster
  •  
  • 10 créditos

Estancias Non Clínicas

  • G2091527
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Prácticas en Empresas de Grao e Máster
  •  
  • 9 créditos

Rotatorio Clínico Hospitalario

  • G2091528
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Prácticas en Empresas de Grao e Máster
  •  
  • 5 créditos

Traballo Fin de Grao

  • G2091529
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Traballos Fin de Grao e Máster
  •  
  • 6 créditos

Estancias Clínicas

  • G2091530
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Prácticas en Empresas de Grao e Máster
  •  
  • 9 créditos

Estancias Non Clínicas

  • G2091531
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Prácticas en Empresas de Grao e Máster
  •  
  • 8 créditos

Rotatorio Clínico Hospitalario

  • G2091532
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Prácticas en Empresas de Grao e Máster
  •  
  • 7 créditos

Análises Clínicas Veterinarias

  • G2091541
  •  
  • Optativo
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 3 créditos

Aspectos Básicos e Clínicos da Lactación

  • G2091542
  •  
  • Optativo
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 3 créditos

Control Biolóxico de Enfermidades Parasitarias en Animais de Renda

  • G2091543
  •  
  • Optativo
  •  
  •  
  • 3 créditos

Ecopatoloxía das Enfermidades Infectoparasitarias nos animais Silvestres

  • G2091544
  •  
  • Optativo
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 3 créditos

Elaboración, Redacción e Presentación de Traballos Científicos

  • G2091545
  •  
  • Optativo
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 3 créditos

Medicina da vaca Leiteira de Alta Produción

  • G2091546
  •  
  • Optativo
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 3 créditos

Microbioloxía Alimentaria

  • G2091547
  •  
  • Optativo
  •  
  •  
  • 3 créditos

Plantas e Fungos Tóxicos e Medicinais para os Animais

  • G2091548
  •  
  • Optativo
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 3 créditos

Anatomía Veterinaria I

  • G2091101
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Benestar Animal e Etnoloxía

  • G2091102
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 3 créditos

Bioestatística

  • G2091103
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Bioquímica

  • G2091104
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Ciencias Fundamentais

  • G2091105
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Anatomía Veterinaria II

  • G2091106
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Integración do Metabolismo

  • G2091107
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Citoloxía e Histoloxía Veterinaria

  • G2091108
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Fisioloxía Veterinaria I, Etoloxía e Protección Animal

  • G2091109
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Inmunoloxía Veterinaria

  • G2091110
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Xenética Veterinaria

  • G2091111
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Fisioloxía Veterinaria II

  • G2091201
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Embrioloxía Veterinaria

  • G2091202
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 3 créditos

Microbioloxía Veterinaria

  • G2091203
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 7,5 créditos

Parasitoloxía Veterinaria

  • G2091222
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Anatomía Patolóxica Xeral Veterinaria

  • G2091224
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Patoloxía Xeral (Nosoloxía e Fisiopatoloxía)

  • G2091331
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Ética, Bioética e Lexislación Veterinaria

  • G2091428
  •  
  • Formación básica
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Farmacoloxía e Farmacia

  • G2091226
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Anatomía Patolóxica Especial Veterinaria I

  • G2091321
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Anestesia e Reanimación en Veterinaria

  • G2091322
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Diagnóstico por Imaxe en Veterinaria

  • G2091323
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Medicina e Cirurxía Clínica Veterinaria I

  • G2091324
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Propedéutica Clínica

  • G2091325
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Anatomía Patolóxica Especial Veterinaria II

  • G2091327
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Enfermidades Infecciosas I

  • G2091328
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Enfermidades Parasitarias I

  • G2091329
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Medicina e Cirurxía Clínica Veterinaria II

  • G2091330
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Enfermidades Infecciosas II

  • G2091421
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Enfermidades Parasitarias II

  • G2091422
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Farmacoterapia Veterinaria

  • G2091423
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Reprodución e Obstetricia Veterinaria I

  • G2091424
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Toxicoloxía Veterinaria

  • G2091425
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 7,5 créditos

Clínica Médica Veterinaria I

  • G2091426
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Epidemioloxía, Medicina Preventiva e Policía Sanitaria I

  • G2091427
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Reprodución e Obstetricia Veterinaria II

  • G2091430
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Zoonose e Saúde Pública

  • G2091431
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Clínica Médica Veterinaria II

  • G2091521
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 6 créditos

Epidemioloxía, Medicina Preventiva e Policía Sanitaria II

  • G2091522
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Agricultura Veterinaria

  • G2091121
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Produción Animal I

  • G2091221
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Economía Agraria

  • G2091223
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 3 créditos

Cría e Saúde Animal

  • G2091225
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Nutrición e Alimentación Animal

  • G2091227
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Produción Animal II

  • G2091228
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Tecnoloxía da Reprodución Animal

  • G2091525
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Tecnoloxía Alimentaria I: Tecnoloxía Xeral

  • G2091326
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Tecnoloxía Alimentaria II: Tecnoloxías Específicas dos Alimentos de Orixe Animal

  • G2091332
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Hixiene I : Hixiene Xeral e Seguridade Alimentaria

  • G2091429
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 6 créditos

Hixiene II: Inspección e Control do Leite, o Peixe e Outros Alimentos

  • G2091523
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Hixiene III: Inspección e Control da Carne e Produtos Cárnicos

  • G2091524
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 4,5 créditos

Análise Multivariante

  • G2091241
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Anatomía de Mamíferos Exóticos

  • G2091243
  •  
  • Optativo
  •  
  •  
  • 3 créditos

Anatomía de Peixes, Anfibios, reptís e Aves Silvestres

  • G2091244
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Biodiversidade e Conservación do Medio Natural

  • G2091245
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Enxeñaría Xenética Animal

  • G2091247
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Informática Aplicada a Veterinaria

  • G2091248
  •  
  • Optativo
  •  
  •  
  • 3 créditos

Zooloxía Aplicada

  • G2091249
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Xenética e xenómica aplicadas ás ciencias veterinarias

  • G2091250
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Anatomía dos novos animais de compañía (mamíferos)

  • G2091251
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Ecotoxicoloxía

  • G2091441
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Inglés Técnico Veterinario

  • G2091442
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Microbioloxía Clínica Veterinaria

  • G2091443
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Oncoloxía Clínica Veterinaria

  • G2091444
  •  
  • Optativo
  •  
  • Segundo semestre
  •  
  • 3 créditos

Análises Clínicas Veterinarias

  • G2091541
  •  
  • Optativo
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 3 créditos

Aspectos Básicos e Clínicos da Lactación

  • G2091542
  •  
  • Optativo
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 3 créditos

Control Biolóxico de Enfermidades Parasitarias en Animais de Renda

  • G2091543
  •  
  • Optativo
  •  
  •  
  • 3 créditos

Ecopatoloxía das Enfermidades Infectoparasitarias nos animais Silvestres

  • G2091544
  •  
  • Optativo
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 3 créditos

Elaboración, Redacción e Presentación de Traballos Científicos

  • G2091545
  •  
  • Optativo
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 3 créditos

Medicina da vaca Leiteira de Alta Produción

  • G2091546
  •  
  • Optativo
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 3 créditos

Microbioloxía Alimentaria

  • G2091547
  •  
  • Optativo
  •  
  •  
  • 3 créditos

Plantas e Fungos Tóxicos e Medicinais para os Animais

  • G2091548
  •  
  • Optativo
  •  
  • Primeiro semestre
  •  
  • 3 créditos

Estancias Clínicas

  • G2091526
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Prácticas en Empresas de Grao e Máster
  •  
  • 10 créditos

Estancias Non Clínicas

  • G2091527
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Prácticas en Empresas de Grao e Máster
  •  
  • 9 créditos

Rotatorio Clínico Hospitalario

  • G2091528
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Prácticas en Empresas de Grao e Máster
  •  
  • 5 créditos

Estancias Clínicas

  • G2091530
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Prácticas en Empresas de Grao e Máster
  •  
  • 9 créditos

Estancias Non Clínicas

  • G2091531
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Prácticas en Empresas de Grao e Máster
  •  
  • 8 créditos

Rotatorio Clínico Hospitalario

  • G2091532
  •  
  • Obrigatorio
  •  
  • Prácticas en Empresas de Grao e Máster
  •  
  • 7 créditos

O perfil de ingreso propio da titulación é o dunha persoa que teña interese polas cuestións relacionadas coas Ciencias da Saúde en xeral, e polas Ciencias Veterinarias en particular, e cunha sensibilidade especial cara ao mundo animal, a súa medicina, produción e a saúde pública, enfocada desde o punto de vista veterinario, coas correspondentes repercusións na especie humana. Así mesmo, debe estar interesado, ou mostrar inquietude, polo mundo agrario en todas as súas vertentes, incluíndo a do seu desenvolvemento, e cara a todos os ámbitos sociolaborais e sectoriais nos que se desenvolve a Profesión Veterinaria.
Aínda que non son obrigatorios os coñecementos específicos previos, recoméndase ter coñecementos básicos previos correspondentes a un nivel de 2º de Bachiller na opción de Ciencias da Saúde, sendo o ideal un/a estudante en cuxa formación inclúa as seguintes materias: Bioloxía, Matemáticas, Física e Química.

1.- O alumnado de primeiro curso por primeira vez a tempo completo ten que matricular 60 créditos. Un 15% do alumnado poderá cursar estudos a tempo parcial (30 créditos).
2.- Continuación de estudos : libre cun máximo de 75 créditos.

A USC ten un programa de alumnos titores para as titulacións de grao, de forma que alumnos de últimos cursos, logo dunha formación que lles facilita a Universidade, realizan tarefas de orientación aos alumnos que inician os estudos.

Información programa alumnos titores:

Programa alumnos titores

Cando se produza a suspensión dun título oficial, a USC garante o adecuado desenvolvemento efectivo das ensinanzas que iniciasen os seus estudantes ata a súa finalización. Para iso, o Consello de Goberno aproba os criterios relacionados, entre outros, con:

• A admisión de matrículas de novo ingreso na titulación.
• A supresión gradual da impartición da docencia.
• Se o título extinguido é substituído por outro similar (modificando a natureza do título), fixa as condicións que faciliten aos/as estudantes a continuidade de estudos no novo título e as equivalencias entre as materias dun e doutro plan.

Poden acceder a estudos de Grao aqueles estudantes que posúan os títulos, diplomas ou estudos seguintes ou otros declarados equivalentes ou homologados a estes:
A.1. Bacharelato do Sistema Educativo Español, Bacharelato Europeo o Bacharelato Internacional.
A.2. Bacharelato procedente de sistemas educativos de Estados membros da Unión Europea ou de otros Estados cos que se teñan subscrito acordos internacionais.
A.3. Técnico Superior de Formación Profesional, Técnico Superior de Artes Plásticas e Diseño ou Técnico Deportivo Superior pertencente ao Sistema Educativo Español.
A.4. Outros estudos que, nun Estado membro da Unión Europea ou noutros Estados cos que se teñan subscrito acordos internacionais en réxime de reciprocidade, acrediten os requisitos académicos esixidos en ditos Estados para acceder aos seus estudos universitarios.
A.5. Títulos universitarios oficiais de Diplomado, Arquitecto Técnico, Enxeñeiro Técnico, Licenciado, Arquitecto, Enxeñeiro, Graduado ou Máster Universitario.
A.6. Estudos universitarios parciais, estranxeiros ou españois.
Tamén poderán acceder a estudios de Grao:
B.1. Persoas maiores de vintecinco anos que superen unha proba de acceso específica.
B.2. Persoas maiores de corenta anos con experiencia laboral ou profesional en relación cunha ensinanza universitaria.
B.3. Persoas maiores de corenta e cinco anos que superen unha proba de acceso específica.
Do mesmo xeito, poderán acceder a estudos de Grao:
C.1. Persoas que estiveran en condicións de acceder á universidade segundo ordenacións do Sistema Educativo Español anteriores á Lei Orgánica 8/2013, de 9 de decembro.

A Facultade de Veterinaria conta con 8 aulas de distinta capacidade, 23 aulas destinadas a traballos en pequenos grupos e 36 laboratorios para a docencia práctica. Tamén conta con 3 aulas de informática, unha sala de lectura con arredor de 140 postos, así como unha aula de actividades audiovisuais.

Todas as instalacións do centro contan con rede sen fíos.

A Biblioteca da Facultade de Veterinaria forma parte da Biblioteca Intercentros do Campus de Lugo, e dispón de máis de 1600 postos de lectura, unha sala de traballo en grupo, unha aula equipada con 22 ordenadores en conexión á rede sen fíos, entre outras instalacións.

Os obxectivos xerais do título resúmense na formación de graduados/as con coñecementos e capacitación profesional que garanta a saúde dos animais e do home, mediante:
• O control da hixiene, a inspección e a tecnoloxía da produción e elaboración de alimentos de consumo humano, dende a produción primaria ata o consumidor.
• A prevención, diagnóstico e tratamento individual ou colectivo, así como a loita contra as enfermidades dos animais, sexan considerados estes individualmente ou en grupo, particularmente no caso das zoonoses.
• O control da cría, manexo, benestar, reprodución, protección, e alimentación dos animais, así como a mellora das súas producións.
• A obtención, en condicións excelentes e economicamente rendibles, de produtos de orixe animal e a valoración do seu impacto ambiental.
• Coñecemento e aplicación das disposicións legais, regulamentarias e administrativas en todos os ámbitos da profesión veterinaria e da saúde pública, comprendendo as implicacións éticas da saúde nun contexto mundial en transformación.
• Desenvolvemento da práctica profesional con respecto a outros profesionais da saúde, adquirindo habilidades relacionadas co traballo en equipo, co uso eficiente dos recursos e coa xestión de calidade.
• Identificación de riscos emerxentes en todos os ámbitos da profesión veterinaria.

1. Que os estudantes demostrasen posuír e comprender coñecementos nunha área de estudo que parte da base da educación secundaria xeral, e adóitase atopar a un nivel que, aínda que se apoia en libros de texto avanzados, inclúe tamén algúns aspectos que implican coñecementos procedentes da vangarda do seu campo de estudo
2. Que os estudantes saiban aplicar os seus coñecementos ao seu traballo ou vocación dunha forma profesional e posúan as competencias que adoitan demostrarse por medio da elaboración e defensa de argumentos e a resolución de problemas dentro da súa área de estudo
3. Que os estudantes teñan a capacidade de reunir e interpretar datos relevantes (normalmente dentro da súa área de estudo) para emitir xuízos que inclúan unha reflexión sobre temas relevantes de índole social, científica ou ética
4. Que os estudantes poidan transmitir información, ideas, problemas e solucións a un público tanto especializado como non especializado
5. Que os estudantes desenvolvesen aquelas habilidades de aprendizaxe necesarias para emprender estudos posteriores cun alto grao de autonomía

1. Capacidade de aprendizaxe e adaptación.
2. Capacidade de análise e síntese.
3. Coñecementos xerais sobre a área de traballo.
4. Planificación e xestión do traballo.
5. Capacidade de aplicar os coñecementos na práctica.
6. Capacidade de traballar de forma autónoma e en equipo.
7. Habilidade para traballar nun contexto internacional.
8. Liderado, iniciativa e espírito emprendedor.
9. Capacidade de comunicarse en distintos ámbitos.
10. Compromiso ético e asunción de responsabilidades.

A. Competencias específicas disciplinares
1. Coñecemento xenérico dos animais, do seu comportamento e das bases da súa identificación.
2. Estrutura e función dos animais sans.
3. Cría, mellora, manexo e benestar dos animais.
4. Bases físicas, químicas e moleculares dos principais procesos que teñen lugar no organismo animal.
5. Principios básicos e aplicados da resposta inmune.
6. Coñecer os aspectos básicos dos distintos axentes biolóxicos de interese veterinario.
7. Coñecemento das alteracións da estrutura e función do organismo animal.
8. Coñecemento e diagnóstico das distintas enfermidades animais, individuais e colectivas, e as súas medidas de prevención, con especial énfase nas zoonoses e nas enfermidades de declaración obrigatoria.
9. Bases xerais dos tratamentos médico-cirúrxicos.
10. Coñecer as técnicas aplicables aos animais domésticos, incluíndo aquelas con influencia directa sobre a saúde animal e humana.
11. Coñecemento das bases do funcionamento e optimización dos sistemas de produción animal e vexetal e as súas repercusións sobre o medio ambiente.
12. Principios da ciencia e tecnoloxía dos alimentos. Control de calidade dos alimentos elaborados e seguridade alimentaria.
13. Coñecer os aspectos organizativos, económicos e de xestión en todos aqueles campos da profesión veterinaria.
14. Coñecer as normas e leis do ámbito veterinario e os regulamentos sobre os animais e o seu comercio.
15. Coñecer os dereitos e deberes do/a veterinario/a, con especial incidencia nos principios éticos.
16. Coñecer as técnicas analíticas básicas e a súa interpretación.
17. Coñecemento dos efectos biolóxicos das radiacións ionizantes e dos medios de radioprotección.
18. Coñecer os procedementos básicos para garantir o correcto funcionamento da actividade reprodutiva, como os procesos tecnolóxicos e os métodos para a resolución dos problemas obstétricos.
B. Competencias específicas profesionais
1. Realizar a historia e a exploración clínica dos animais.
2. Recoller e remitir espécimes co seu correspondente informe.
3. Realizar técnicas analíticas básicas e interpretar resultados clínicos, biolóxicos e químicos.
4. Diagnosticar as enfermidades máis comúns mediante a utilización dos protocolos e técnicas complementarias de diagnóstico.
5. Realizar estudos epidemiolóxicos e desenvolver programas de prevención, control e erradicación das enfermidades animais, con especial atención ás enfermidades de declaración obrigatoria e zoonoses.
6. Atender urxencias e realizar primeiros auxilios en veterinaria.
7. Realizar os tratamentos médico-cirúrxicos básicos nos animais.
8. Prescribir, manexar e administrar correctamente os medicamentos de uso veterinario.
9. Aplicar os procedementos básicos que garantan o correcto funcionamento da actividade reprodutiva, os procesos tecnolóxicos e a resolución de problemas obstétricos.
10. Identificar as materias primas destinadas á alimentación animal e manexo da dieta adecuada á especie e estado do animal.
11. Valorar e interpretar os parámetros produtivos e sanitarios dun colectivo animal, considerando os aspectos económicos, medioambientais e de benestar, buscando a súa optimización.
12. Realizar a inspección dos animais ante e posmortem e dos alimentos destinados ao consumo humano.
13. Realizar o control sanitario dos distintos tipos de empresas e establecementos de restauración e alimentación.
14. Realizar análises de riscos, incluíndo os medioambientais e de bioseguridade, así como a valoración, xestión e supervisión de sistemas de xestión da calidade.
15. Asesoramento e xestión, técnica e económica, de empresas de ámbito veterinario nun contexto de sustentabilidade.
16. Aplicar os métodos de identificación individual dos animais.
17. Realizar informes técnicos propios das competencias veterinarias.
18. Aplicar os coñecementos de radioprotección en aqueles procedementos diagnósticos que requiran o uso de radiacións ionizantes.
C. Competencias específicas académicas
1. Analizar, sintetizar, resolver problemas e tomar decisións nos ámbitos profesionais do/a veterinario/a.
2. Manter un comportamento ético no exercicio das súas responsabilidades ante a profesión veterinaria e a sociedade.
3. Divulgar a información obtida durante o exercicio profesional do/a veterinario/a de forma fluída, oral e escrita, con outros colegas, autoridades e a sociedade en xeral.
4. Buscar e xestionar a información relacionada coa actividade do/a veterinario/a.
5. Coñecer e aplicar o método científico na práctica profesional incluíndo a medicina baseada na evidencia.
6. Saber buscar asesoramento e axuda profesionais.
7. Ter coñecementos básicos dunha lingua estranxeira, especialmente en aspectos técnicos relacionados coas ciencias veterinarias.
8. Ser consciente da necesidade de manter actualizados os coñecementos, habilidades e actitudes das competencias profesionais mediante un proceso de formación permanente.

Competencias transversais
1. Capacidade para o razoamento e a argumentación.
2. Capacidade para obter información adecuada, diversa e actualizada por diversos medios, como información bibliográfica e Internet, e analizala dunha forma crítica.
3. Capacidade para elaborar e presentar un texto organizado e comprensible.
4. Capacidade para realizar unha exposición en público de forma clara, coherente e concisa.
5. Habilidade no manexo das TICs.
6. Utilización de información en lingua estranxeira.
7. Capacidade para resolver problemas mediante a aplicación integrada dos seus coñecementos.

Mobilidade

A mobilidade dos/as estudantes está regulada a través do “Regulamento de intercambios interuniversitarios”. A través da Oficina de Relacións Exteriores xestiónanse programas de intercambio tanto nacionais (SICUE), como europeos (ERASMUS) e extracomunitarios (intercambios con países de América Latina ou países de fala inglesa):

Portal Internacional

Prácticas

Prácticas Tuteladas
Prográmanse un total de 24 ECTS en prácticas tuteladas obrigatorias seguindo os mínimos fixados na ORDE ECI/333/2008, cunha presencialidade do/a estudante do 85%, distribuídas en 3 disciplinas:
- Rotatorio clínico hospitalario: 7 créditos en rotatorio clínico polos diferentes servizos do Hospital Veterinario Universitario Rof-Codina, cunha avaliación final de competencias.
- Estancias clínicas: 9 créditos de estancia en clínicas externas ou desenvolvendo actividade investigadora clínica en veterinaria, cunha avaliación final de competencias.
- Estancias non clínicas e na administración: 8 créditos de estancia en granxas de produción de animais de consumo, plantas piloto, matadoiros, laboratorios de ámbito veterinario, industrias agroalimentarias e con profesionais dos Servizos Veterinarios Oficiais, ou desenvolvendo actividade investigadora en veterinaria cunha avaliación final de competencias.
Prácticas Externas Optativas
Os/As alumnos/as poderán ver recoñecidos un máximo de 6 créditos realizando prácticas externas optativas.

O Traballo de fin de grao consistirá na elaboración por parte do estudante, de forma individual, dun proxecto, traballo, memoria ou estudo orixinal no que se integren e desenvolvan os coñecementos capacidades, competencias e habilidades adquiridos durante os estudos de Grao.
O TFG estará relacionado cos contidos do Grao en Veterinaria e incluirá como mínimo tarefas de busca e revisión bibliográfica, lectura e integración de información, elaboración de resultados relevantes, redacción, e presentación e defensa do traballo.
Poderán matricularse para a realización dun TFG aqueles estudantes do Grao que non teñan pendentes mais de 75 créditos do plan de estudos, excluídos os correspondentes ao TFG.
Para que o TFG poida ser defendido e avaliado, son requisitos imprescindibles ter superados todos os restantes créditos da titulación e estar matriculado do TFG.
https://www.usc.gal/gl/centro/facultade-veterinaria/tfg

Profesorado
Nuria Vicenta Alemañ Posadas
Maria Amparo Alfonso Rancaño
Joan Alibés Biosca
Iván Alonso Fernández
German Alonso Garcia
Jose Maria Alonso Meijide
Antonio Alvarez Rodriguez
Rebeca Alvariño Romero
Rafaela Maria Amaro Gonzalez
Maria Sol Arias Vazquez
Ana Manuela De Azevedo Gomes
Jose Daniel Barreiro Vazquez
Francisco Barrio Feijoo
Jorge Barros Velázquez
Juan José Becerra González
Jose Luis Benedito Castellote
Roberto Bermudez Pose
Maria Celia Besteiro Rodriguez
Jesus Eulogio Blanco Alvarez
Jorge Blanco Alvarez
Luis Miguel Botana Lopez
M Carmen Bouza Fernandez
Ana Maria Bravo Moral
Pablo Cabezas Sainz
Juan Manuel Cainzos Cagiao
Maria Del Pilar Calo Mata
Maria Mercedes Camiña Garcia
Alejandro Cao Cancelas
Alejandra Cardelle Cobas
Mar Carrasco Muñoz
Jorge Antonio Carrazana Garcia
Maria Cristina Carrera Gonzalez
Jesús Antonio Casabiell Pintos
Adrian Casanova Chiclana
Noelia Castedo Caldeiro
Cristina Castillo Rodríguez
Jaime Castro Alberto
Noelia De Castro García
Cristiana Filipa Cazapal Monteiro
Patricia Cazón Díaz
Jose Manuel Cifuentes Martinez
Angel Cobos Garcia
Jose Manuel Colmenero Alvarez
Diego Conde Gómez
Pablo Covelo Figueiredo
José Manuel Diaz Cao
Pablo Díaz Fernández
Ramón Alberto Díaz Varela
Elvira Antonia Diaz Vizcaino
Francisco Javier Dieguez Casalta
Katie Rhianna Doyle
Luciano Espino Lopez
Manena Fayos Martínez
Alejandro Fernandez Fernandez
Silvia Fernandez Martin
Gonzalo Fernández Rodríguez
Maider Fernandez Santos
Candela Fernandez Villa
Patricia Fernandez Troconiz Revuelta
Nuria Ferreiro Dominguez
Luis Eusebio Fidalgo Alvarez
Ramiro Antonio Fouz Dopacio
Carlos Manuel Franco Abuin
Nerea Gandoy Fieiras
Maria Angeles Garcia Fernandez
Pedro José García Herradón
Vanesa Garcia Menendez
Juan Antonio Gende Barbeito
Antonio Gonzalez Cantalapiedra
María Del Pilar González Hernández
María Almudena Graña Pena
Rogelio Grille Barbeira
Joaquin Ricardo Hernandez Bermudez
Jose Angel Hernandez Malagon
Maria De Izaskun Ibarguren Ariceta
Antonio Iglesias Becerra
Daniel Irimia Yáñez
Alexandre Lamas Freire
Belen Larran Franco
Elena Lendoiro Belio
Matilde Lombardero Fernandez
María Marta López Alonso
Ana María López Beceiro
Alfredo López Fernández
Mariano Lopez Garcia
Gonzalo López Lorenzo
Cynthia Lopez Novo
Monica Lopez Peña
Patricia Lopez Sanchez
Ceferino Manuel Lopez Sandez
Ana Paula Losada Garcia
Maria Carmen Louzao Ojeda
Nestor Martinez Calabuig
Paulino Martinez Portela
Inés Martinez Sambade
Héctor Miguel Martínez Sanz
Francisco Angel Meijide Del Rio
Nicolas Mejuto Vazquez
Maria Julia Melgar Riol
Luis Javier Merino Goyenechea
Natalia Miño Fariña
Marta Ines Miranda Castañon
Jose Manuel Miranda Lopez
Alicia Del Carmen Mondragon Portocarrero
Azucena Del Carmen Mora Gutierrez
María Patrocinio Morrondo Pelayo
Rodrigo Muiño Otero
Fernando Maria Muñoz Guzon
Carolina Graciela Nebot Garcia
Maria Paz Ondina Navarret
Inmaculada Orjales Galdo
Irene Ortiz Leal
Adolfo Manuel Outeiro Rodriguez
Marina Pampín Iglesias
Rosario Panadero Fontán
Adolfo Paz Silva
Ana Isabel Peña Martínez
Victor Pereira Lestayo
Martin Perez Diaz
Maria Permuy Mendaña
Marta Prado Rodriguez
Alberto Prieto Lago
Jorge Proupin Castiñeiras
Luís Ángel Quintela Arias
Marcos Quintela Baluja
Maria Isabel Quiroga Berdeal
Pablo Ramil Rego
Juan Ignacio Ramos Martinez
Sandra Raposo García
Patricia Regal López
Susana Remesar Alonso
Margarita Rico Gomez
Lucas Rigueira Rey
Ruth Rodríguez Bermúdez
Eugenio Anselmo Rodriguez Nuñez
Luis Rodríguez Santos
María Mercedes Rodríguez Vieytes
Silvia Rojo Montejo
Rosa Romero Franco
Mª Ángeles Romero Rodríguez
Ana María Sabucedo Suárez
Aida Sáez Acosta
Maria Jesus Sainz Oses
Ana Saldaña Ruiz
Pablo Sanchez Quinteiro
Rita Sánchez-Andrade Fernández
Germán Santamarina Pernas
Xoel Souto Guitián
Antonio Souto Prieto
Maria Luisa Suarez Rey
Maria Del Carmen Vale Gonzalez
Catarina Varela Dopico
Oscar Varela Lopez
Beatriz Isabel Vázquez Belda
Sonia Vázquez Rodríguez
Mateo Vazquez Torres
Manuel Vázquez Vázquez
Manuel Vera Rodriguez
Ángel Vidal Vidal
Monica Vila Pastor
María Vilá Pena
Natalia Vilariño Del Río
Jose Antonio Villamarin Cid
Blanca Lidia Villanueva Santamarina

Indicador

2018-2019

2019-2020

2020-2021

2021-2022

2022-2023

2023-2024

Oferta

IN01
Prazas ofertadas

Número de prazas ofertadas para cada curso académico.

Info da escala: Número enteiro

110,0

110,0

110,0

110,0

110,0

110,0

Matrícula

IN02
Matrícula

Número de estudantes matriculados nun curso académico sen contabilizar aos estudantes de programas de mobilidade incoming.

Info da escala: Número enteiro

690,0

679,0

667,0

648,0

656,0

672,0

IN03
Matrícula de acceso

Número de estudantes que se matriculan nun plan de estudos por primeira vez. Inclúe ao alumnado que traslada o seu expediente, que accede por validación parcial de estudos estranxeiros ou que se adapta desde plans en extinción.

Info da escala: Número enteiro

122,0

115,0

117,0

123,0

120,0

126,0

IN04
Matrícula de novo ingreso por preinscrición

Número de estudantes que se matriculan no primeiro curso dun plan de estudos por primeira vez, é dicir, sen contar aos estudantes que acceden a través de validación parcial de estudos estranxeiros, traslados ou adaptacións desde plans en extinción.

Info da escala: Número enteiro

114,0

108,0

111,0

113,0

113,0

118,0

IN05
Variación da matrícula de novo ingreso por preinscrición

Taxa de variación relativa da matrícula de novo ingreso por preinscrición.

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

0,0

-5,26

2,78

1,8

-

-

Perfil de entrada

IN06
Nota media de acceso por preinscrición

Nota media de acceso por preinscrición dos estudantes que inician estudos. Determina o perfil de entrada.

Info da escala: Número racional con dous decimais. O rango vai desde 0 ata o valor máximo que se pode obter en cada curso académico para a preinscrición (algúns valores históricos foron 10,00 puntos, 12,00 puntos ou 14,00 puntos).

-

11,1114

11,8208

12,0308

11,8751

11,826

IN08
Porcentaxe de estudantes estranxeiros sobre matriculados

Porcentaxe de estudantes estranxeiros sobre estudantes matriculados, sen contabilizar aos estudantes matriculados en programas de mobilidade incoming.

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

-

4,12

3,9

3,4

3,05

3,42

IN09
Porcentaxe de estudantes nacionais de fóra de Galicia sobre matriculados

Porcentaxe de estudantes nacionais de fóra de Galicia sobre estudantes matriculados, sen contabilizar aos estudantes matriculados en programas de mobilidade incoming.

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

50,14

50,96

49,78

49,54

48,17

49,4

Adecuación á demanda

IN10
Relación de estudantes preinscritos en 1ª opción matriculados por 1ª vez sobre as prazas ofertadas

Número de estudantes preinscritos en primeira opción matriculados por primeira vez dividido entre as prazas ofertadas.

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

-

90,0

95,45

95,45

91,82

99,09

IN12
Taxa de ocupación

Número de estudantes de novo ingreso por preinscrición dividido entre as prazas ofertadas.

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

-

98,18

100,91

102,73

102,73

107,27

Indicador

2019-2020

2020-2021

2021-2022

2022-2023

2023-2024

Mobilidade allea

IN18
Porcentaxe de estudantes recibidos pola USC de programas de mobilidade sobre o total de matriculados

Número de estudantes recibidos na USC nesa titulación procedentes doutras universidades (programas de mobilidade) dividido entre o número de estudantes matriculados no título.

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

3,09

1,95

3,4

2,44

4,02

Indicador

2018-2019

2019-2020

2020-2021

2021-2022

2022-2023

2023-2024

IN22
Porcentaxe de estudantes egresados nun curso académico que ao longo dos seus estudos realizou as prácticas en empresas e institu

Relación porcentual entre os egresados dun título nun curso académico que ao longo dos seus estudos realizaron prácticas en empresas e institucións, sobre o total de estudantes egresados nese título e nese mesmo curso académico.

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

100,0

97,3

99,15

96,74

100,0

98,25

Indicador

2018-2019

2019-2020

2020-2021

2021-2022

2022-2023

2023-2024

Abandono

IN40
Taxa de abandono durante o primeiro curso

Relación porcentual entre os estudantes dunha cohorte de ingreso matriculados no título no curso académico X, que non se matricularon nos cursos X+1 e X+2, e o número total de estudantes desa cohorte de entrada que accederon no curso académico X.

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

0,0

7,14

8,43

2,41

7,79

7,87

IN41
Taxa de abandono

Relación porcentual entre os estudantes dunha cohorte de novo ingreso que deberon obter o título no ano académico anterior e que non se matricularon nin nese curso académico nin no anterior.

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

13,86

13,73

10,47

5,26

9,52

13,25

Avaliación

IN36
Taxa de avaliación

Relación porcentual entre o número total de créditos ordinarios aos que se presentaron os estudantes e o número total de créditos ordinarios matriculados.

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

94,53

97,43

94,54

93,95

93,15

94,69

Duración media dos estudos

IN38
Duración media dos estudos

Duración media (en anos) na que os estudantes tardan en superar os créditos correspondentes ao plan de estudos.

Info da escala: Número racional con dous decimais

5,7292

6,1977

6,0575

5,8824

5,623

5,9114

Eficiencia dos titulados

IN53
Taxa de eficiencia (rendemento dos egresados)

Relación porcentual entre o número total de créditos que superou un estudante ao longo da titulación na que egresou e o número total de créditos nos que se matriculou.

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

87,14

81,35

83,06

86,54

89,8

86,61

Estudantes por grupo

IN32
Media de alumnos por grupo de docencia interactiva

Relación entre o número de alumnos matriculados e o número de grupos de docencia interactiva.

Info da escala: Número racional con dous decimais

16,3546

14,9392

13,9678

14,1887

14,1635

15,4603

IN55
Media de alumnos matriculados en materias obrigatorias e de formación básica por grupo de teoría (expositivas)

Relación entre o número de alumnos matriculados en materias obrigatorias materias de formación básica e o número de grupos de teoría desas materias.

Info da escala: Número racional con dous decimais

119,4643

121,3929

113,4464

115,1071

118,2727

118,2857

IN56
Media de alumnos matriculados en materias optativas por grupo de teoría (expositivas)

Relación entre o número de alumnos matriculados en materias optativas e o número de grupos de teoría desas materias.

Info da escala: Número racional con dous decimais

17,6875

14,7647

19,0

12,0625

14,8462

15,2308

Éxito

IN35
Taxa de éxito

Relación porcentual entre o número total de créditos ordinarios que superaron os estudantes e o número total de créditos ordinarios aos que se presentaron.

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

83,05

95,84

82,57

81,27

81,07

84,2

IN50
Taxa de éxito dos egresados

Relación porcentual entre o número total de créditos que superou un estudante ao longo da titulación na que foi egresado e o número total de créditos aos que se presentou

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

87,14

81,36

85,6

88,01

91,64

89,28

Graduación

IN37
Taxa de graduación

Relación porcentual entre os estudantes que finalizaron os estudos no tempo previsto no plan de estudos ou nun ano académico máis e a súa cohorte de ingreso.

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

56,44

67,65

70,93

82,89

57,14

73,49

IN51
Taxa de idoneidade na graduación

Relación porcentual entre os estudantes que finalizaron os estudos no tempo previsto no plan de estudos ou antes e a súa cohorte de ingreso.

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

35,64

53,92

47,67

39,29

45,78

45,78

Rendemento

IN34
Taxa de rendemento

Relación porcentual entre o número total de créditos ordinarios que superaron os estudantes e o número total de créditos ordinarios en que se matricularon.

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

78,51

93,38

78,06

76,35

75,51

79,73

Satisfacción

IN15
Satisfacción dos estudantes saíntes cos programas de mobilidade

Valoración media da enquisa de satisfacción dos estudantes saíntes cos programas de mobilidade.

Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00

4,1

-

4,51

5,0

3,18

3,17

IN19
Satisfacción dos estudantes coas prácticas externas

Valoración media da enquisa de satisfacción dos estudantes coas prácticas externas.

Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00

4,0229

-

4,25

4,37

4,4878

4,5156

IN20
Satisfacción dos titores profesionais coas prácticas externas

Valoración media da enquisa de satisfacción dos titores profesionais coas prácticas externas.

Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00

4,3974

-

4,53

4,62

4,3

4,46

IN21
Satisfacción dos titores académicos coas prácticas externas

Valoración media da enquisa de satisfacción dos titores académicos coas prácticas externas.

Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00

4,76

-

4,1356

-

-

4,5822

IN23
Satisfacción dos egresados coa información pública dispoñible

Valoración media da enquisa de satisfacción dos egresados coa información pública dispoñible.

Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00

3,04

-

-

-

-

-

IN33
Grao de satisfacción dos egresados cos servizos

Valoración media das preguntas relativas á satisfacción cos servizos da enquisa de egresados.

Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00

3,7667

-

-

-

-

-

IN42
Grao de satisfacción xeral dos egresados coa titulación

Valoración media das preguntas relativas á satisfacción coa titulación da enquisa de egresados.

Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00

-

-

3,39

3,32

3,35

2,9458

IN46
Satisfacción do alumnado coa docencia recibida

Valoración media da enquisa de satisfacción do alumnado coa docencia recibida.

Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00

4,28

4,09

4,23

4,07

4,3

4,3

IN47
Satisfacción do profesorado coa docencia impartida

Valoración media da enquisa de satisfacción do profesorado coa docencia impartida.

Info da escala: Mínimo 0,00 , máximo 5,00

4,2899

3,977

4,0464

4,3063

4,3688

4,3497

IN48
Taxa de resposta na enquisa de satisfacción do alumnado coa docencia recibida

Porcentaxe de resposta na enquisa de satisfacción por parte do alumnado.

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

22,9851

33,2317

31,4642

30,4839

24,1214

59,2424

Indicador

2018-2019

2019-2020

2020-2021

2021-2022

2022-2023

2023-2024

IN24
Porcentaxe de Persoal Docente e Investigador (PDI) con sexenios

Relación porcentual entre o PDI con sexenios e o PDI total con docencia no título e que pode ter sexenios

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

93,14

92,45

92,08

89,89

93,02

96,39

IN25
Porcentaxe de PDI doutor sobre o PDI total

Relación porcentual entre o PDI doutor e o PDI total con docencia no título.

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

94,87

93,75

94,92

90,35

89,66

92,98

IN26
Porcentaxe de PDI funcionario sobre o PDI total

Relación porcentual entre o PDI funcionario e o PDI total con docencia no título.

Info da escala: Porcentaxe con dous decimais

72,65

70,31

74,58

65,79

64,66

64,04

Os contidos desta páxina actualizáronse o 23.01.2025.